Så här var augustihelgen hos Dyk-Leif

En fredag i början av augusti möttes vi upp i Hamburgsund för att tillbringa helgen hos Dyk-Leif. När alla packat ur sina bilar, monterat sin dykutrustning och gjort sig hemmastadda så gick vi ner till hamnen och åt kvällsmat på Hjalmars. Det blev en härlig kväll i solen på uteserveringen, där vi åt och drack gott, ända till myggen började kalasa på oss.

Gänget på Hjalmars
Gänget på Hjalmars

Lördag morgon vaknade ett förväntansfullt gäng dykare och några landkrabbor upp där alla nyfiket undrade vad dagen hade att erbjuda. Efter en god frukost, packning av grejer och en dykgenomgång så gav vi oss av ner mot hamnen för att åka ut med båtarna Väderöfjord och Triton. Solen sken och det var svaga vindar vilket innebär en perfekt dag för dykning på Väderöarna.

Lasta båtar

Tritongänget startade dykningen på Stora Manskär och Väderöfjord på Hamnerö. Efter fina dyk åkte båtarna in till Storön där vi gick i land och åt thai-inspirerad lunch i solen på bryggan. Det bjöds även på kaffe och mumsig sockerkaka.
Eftermiddagsdyken skedde på samma platser som på förmiddagen men båtarna bytte plats med varandra.
Det blev en härlig dag på havet och när alla dykarna var uppe i på båtarna igen tuffade vi in till Hamburgsund där vi lastade ur, packade upp, hängde grejer på tork, fyllde luft och förberedde oss för nästa dykdag.

I väntan på kvällsmat var det fri tid så vi njöt i solen, i bubbelpoolen och på promenaden medan andra vilade.
Kvällsmaten blev för de som önskade ”Kräftafton” där vi fick äta som många nykokta havskräftor som vi ville och orkade. De som inte ville ha havskräftor åt pizza.

Kräftafton

Söndagen följde samma koncept men Triton startade på Rågstuten 1 och Väderöfjordgänget dök på Trolleskär.
Lunchen blev i solen på klipporna vid ”Dyk-Leif-ön” där vi även passade på att bada och njuta av sommaren.
Eftermiddagsdyken bytte båtarna plats med varandra.
På väg in till Hamburgsund slog dimman till, vi såg ingenting så tack och lov för bra skeppare. Dimman var så fuktig att det mesta blev daggvått. Väl framme i Hamburgsund sken som vanligt solen.
När vi kom iland och packat ur båtarna så var helgen slut för den här gången och vi åkte hem med många fina minnen i bagaget.

Sammanfattning – supernöjd och mersmak då vi fick fantastiska dagar med härliga människor (17 glada dykare och 2 landkrabbor), god service, god mat, grymt bra dyk, säl över och under ytan, bubbelpool, sol, värme, salta bad, brygglunch, klipplunch, havskräftor osv.

Bilder och filmer från helgen finns här:
Dykhelg på Väderöarna med Dyk-Leif 7-9 augusti 2020

Nästa år åker vi igen, helgen vecka 32, häng med du också!