Arkiv 2013

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

Dykande tomte 2012
ÖNSKAR GÖTENE DYKARKLUBB.

GDK DELTOG I FRIKS 2013

Årets FRIKS (Fridykarriksdag) hölls på Farsta strand hotell, den 16-17 nov. GDK skickade fyra representanter: Sara Kroon (fridykarinstruktör) och eleverna Amanda Åkerblom, Annie Rydqvist och Karl-johan Karlsson.
Friks 2013   Friks 2013Friks 2013

Temat i år var livräddning, där livräddarna från Skövde kom och höll utbildning inom barn-HLR och förband. Det hölls även föreläsningar om drunkning. Det visades en film om en människa som hade drunknat på riktigt och där livräddarna i Australien räddade honom. Deltagarna tyckte att detta var mycket lärorikt och känns väldigt relevant i just den sporten vi håller på med.
Det var, och är, alltid supertrevlig stämning på dessa evenemang där vi kan lära känna andra fridykare. Sara och framförallt eleverna får med sig bl.a. en inblick i sporten och får se att det är många många fler som håller på med det.
Läs mer här: Friks rekord.
Friks 2013
Friks 2013

LUFTANALYS 2013

Luftanalysen som gjordes i början av december 2013 finns nu på hemsidan. Kika under fliken Luftjour eller Fyllningspriser. Snabbaste sättet att hitta våra luftvärden,
klicka här: Luftanalys 20131205.

ENKÄT FÖR DYKUTFÄRDER 2014

Vi behöver din hjälp och dina synpunkter för dykkalender för 2014.
Klicka här för att komma till enkäten. Den tar bara några minuter att fylla i. Vi vill ha ditt svar senast det 31 december 2013.

KURSSTART FRIDYKNING 13/1

Fridykningen startar måndag 13 januari 2014, som vanligt i samband med skolstart. Vi håller till i Götene badhus, Västerbybadet, måndagar mellan kl 19.00-20.00.
Fridykarutbildningen riktar till den som vill öka sin vattenvana och vill lära sig ”snorkla”. Fridykningen är för alla oavsett ålder. Enda kravet vi har, är att du är simkunnig. Kika även under menyn kurser för att läsa mer. Anmälan eller önskas mer information?
Kontakta Göran på tel 0731-80 09 25 eller Sara tel: 0768-18 47 08.

VILL DU SE DET HÄR I VERKLIGHETEN?

Lockbild 2013

Vill du upptäcka världen under ytan? Funderar du på hur det känns att andas i en dykapparat?
Vi har både ”prova på dyk” och kurser i sportdykning.
Läs om våra utbildningar i menyn ovan, kurser.

GDK FINNS PÅ INSTAGRAM

GDK finns numera på Instagram. De här taggarna finns än så länge: #götenedykarklubb och #GDKkurs.

ENKÄT FÖR DYKUTFÄRDER 2014

Vi i styrelsen behöver din hjälp och dina synpunkter när det gäller dykkalender för 2014. Enkäten fylls i, sparas på din dator och mailas sedan till webmaster@gotenedyk.se.
Vi vill ha ditt svar senast det 31 december 2013.
Enkät dyk 2014

3* KURS AVSLUTAD

3 kurs 2013GDK har under året certat 5 st 3* dykare. Kursen startade i november 2012 och sista avslutande uppdyket var den 17 november 2013. Utbildningen har gett eleverna omfattande kunskaper både teoretiskt och praktiskt. Den innehåller flera olika lektioner och det krävs att man är godkänd på alla, det är allt ifrån medicin, kompressorer till att köra båt och givetvis dykövningar.
De avslutande dyken utfördes vid olika tillfällen.
Den 15/6 var första uppdyket, då blev Anne och Jenny godkända. Adam och PG blev godkända den 21/7. Söndag 17/11 blev John certad, han ville invänta sin nya torrdräkt innan han hoppade i vattnet.
Grattis alla elever och tack för deltagandet.
// Daniel, instruktör.

GDK HAR NUMERA 2 STYCKEN NITROXINSTRUKTÖRER

Nitrox 2013 daniel o perDaniel Persson och Per Edlund kan numera titulera sig Nitroxintruktörer.
I lördags 16/11 gick de en Nitrox kurs i Skövde.
Skövdeklubben anordnade kursen och GDK, liksom övriga Skaraborgsdykklubbar, fick en inbjudan att deltaga i utbildningen.
GDK kommer att anordna Nitroxkurser, när och var är inte klart ännu. Mer information kommer inom kort.
Grattis Daniel och Per!

BADHUSTIDER MÅNDAGAR 18/11-16/12

Vi har lediga måndagstider i bassäng under perioden 18/11-16/12 kl. 20.00-22.00 (efter fridykingen). Extra tider är fritt för alla medlemmar att utnyttja. Tänk på att inte dyka ensam. Ta med egen utrustning.
Du som ännu inte har cert. för sportdykning (du som går nybörjarkurs). Vill du utnyttja tiderna för att testa grejer eller öva? Du ska ha en instruktör med dig i bassängen. Utan instruktör får du endast simma eller fridyka, alltså vara i bassängen utan dykutrustning. Ring PG eller någon i styrelsen för att låna nyckel till badet.
Mer info klicka här Badkalender eller klicka i menyn Kalender och sedan Badkalender.

BÅTEN ÄR PÅ VINTERFÖRVARING

Vår båt togs upp den 24/11. Daniel och Tomas fixade upptagning och tvätt så den är klar för vinterförvaring.

BADHUSTID SÖNDAG 8 DECEMBER

Söndag 8/12 kl. 10.00-12.00 har vi extra badhustid. Extra tider är fritt för alla medlemmar att utnyttja. Tänk på att inte dyka ensam. Ta med egen utrustning och ev. fika. Vi har märkt ett minskat intresse för våra söndagstider. Om inte fler utnyttjar dem, kommer vi att ta bort tiderna. Chansen att öva försvinner. Vi kommer att behålla dem i vår, så vill ni ha tiderna kvar uppmanar vi er att utnyttja dem.
Mer info klicka här Badkalender eller klicka i menyn Kalender och sedan Badkalender.

NYA BILDER PÅ BILDSIDAN

Bildsidan uppdateras kontinuerligt med nya bilder.
Spana in Bildsidan.

NYBÖRJARKURS I SPORTDYKNING START 13/1

Vill du upptäcka världen under ytan? Då är vår nybörjarkurs i sportdykning något för dig. Vi lär dig att dyka ner till 18 m. Nybörjarkursen startar måndag 13 januari 2014. Läs mer om våra utbildningar under menyn kurser.

Sista anmälningsdag 13 december. Kursen är i dagsläget fullbokad. Önskas information eller vill du anmäla dig? Kontakta Per Edlund 0733-86 69 06.

HJÄLP MED HISTORIKEN

Har du något att tillföra i GDK:s historik?
Vi vill gärna ha en komplett historia på hemsidan, intressant för många, om inte annat skoj att kunna berätta anekdoter på våra jubileer. Maila webmaster@gotenedyk.se.

PÄRM MED TIDNINGSURKLIPP SAKNAS

Det saknas en pärm med tidningsurklipp. Vi upptäckte att den saknades förra året, när vi gick igenom klippen inför jubileet. Pärmen har ännu inte kommit till rätta, så vi påminner igen. Om det är någon som kan ha en aning om vart den kan vara så blir vi jätteglada om ni hör av er.

BADHUSTID SÖNDAG 10 NOVEMBER

Söndag 10/11 kl. 10.00-12.00 har vi extra badhustid. Extra tider är fritt för alla medlemmar att utnyttja. Tänk på att inte dyka ensam. Ta med egen utrustning och ev. fika.
Du som ännu inte har cert. för sportdykning (du som går nybörjarkurs). Vill du utnyttja tiderna för att testa grejer eller öva? Du ska ha en instruktör med dig i bassängen. Utan instruktör får du endast simma eller fridyka, alltså vara i bassängen utan dykutrustning.
Ring PG eller någon i styrelsen för att låna nyckel till badet.
Mer info klicka i menyn Kalender och sedan Badkalender.

PROVA PÅ DYK 4 OCH 11 NOVEMBER 2013

Är du sugen på att känna på känslan av andas under vattnet?
Vill du börja dyka och upptäcka det fantastiska livet under ytan?
Smakprov på vad du kan se under ytan finns i vårt fotoalbum.
Klicka på länken ”Fotoalbum” till vänster i menyn.
Vi har 2 tillfällen med prova på dyk i år, måndag den 4 november och måndag 11 november. Kravet vi har på dig är att du fyllt 15 år och är simkunnig.
Prova på dyket kostar endast 100 kr och vi håller till i Götene badhus. Samling kl 1900 i badhusets entré för genomgång, information, betalning mm. Ta med badkläder, handduk, hygienartiklar och en 10-krona för att låsa skåpet.
Sista dag för anmälan är den 28 oktober.
Önskas information eller vill du anmäla dig? Kontakta Per Edlund 0733-86 69 06.

GASBLENDERKURS

Vill du gå gasblenderkurs? I november ordnar Skövde dykarklubb en sådan kurs. Gasblenderkursen arrangeras den 16 nov klockan 8.30-14.00 (teori) samt söndag 17 nov praktik + teoriprov. Exakt tid på söndagen är inte bestämd, det beror på hur det går på lördagen. Deltagarna får blanda och ta en liten flaska hem, inte ett fullt dubbelpaket. Det medger inte kursavgiften. Vi kommer att köra de båda kurserna SSDF Nitroxblender samt SSDF trimixblender så alla som godkänns på kursen blir blender fullt ut. Max tio deltagare. Pris 1 500 kronor, inkl gas och lärobok. Inget förkrav, bara minst 18 år.
Anmälan görs genom att sätta in pengarna på S:t Helenas klubbkonto BG 5667-7073. Ange elevens namn på inbetalningen. Sista anmälningsdag 1 november.

TRYCKKAMMARUTBILDNING 7 NOVEMBER 2013

Vill du testa hur det känns att vara nere på 50 m under kontrollerade former? Ta chansen att åka med GDK på ett Tryckkammarbesök.
Torsdag den 7 november åker vi ner till Östra sjukhuset i Göteborg, för att prova Tryckkammaren. Utbildningen blir av. Det finns 3 platser över, då vi har 9 st anmälda och maxantal är 12 personer. För mer info läs mer under menyn kurser.
MDK:s Thomas Forsell filmade turen i tryckkammaren när vi var där januari 2012. Här är filmen på de kväveberusade dykarna: Tryckkammare 2012.

OKTOBERFEST ELLER NÅJA FEST I OKTOBER

Lördag den 19 oktober träffas vi hemma hos Jocke och Lotta. Det blir en mysig kväll med god mat och trevligt umgänge. Sista anmälan fredag 11 oktober. Maila anmälan till anmalan@gotenedyk.se

OKTOBERFEST ELLER NÅJA FEST I OKTOBER

Oktoberfest 2013Maila anmälan till anmalan@gotenedyk.se

NYINVESTERING I BÅTINSTRUMENT

Ekolod 2013 Adam Klubben har investerat i ett nytt kombinerat ekolod, kartplotter och GPS.
Materialgruppen fick i uppdrag att leta efter en kombinerad plotter, GPS och Ekolod. Gruppen tog fram några olika förslag på instrument, då i olika prisklasser och med olika egenskaper.
Styrelsen värderade de olika förslagen och valet/beslutet föll på Humminbird 998c HD Si Combo. Instrumentets alla egenskaper föll oss i smaken och vi fick ett förmånligt pris av Kinnekulle Marin.
Ekolodet vi hade var ganska dåligt, det visade bara djupet precis rakt under sensorn (båten). Den GPS vi hade är känslig för mycket moln på himlen, så det var ofta som vi inte fick kontakt med satelliterna.
Klubben bra ekonomi för tillfället och även ett tag framöver. Styrelsen har sett över framtida utgifter. Vi har alla på ett eller annat sätt engagerat oss mycket i klubbens verksamhet, t.ex. alla våra utbildningar, utfärder och annat arbete. Styrelsen beslöt att investera i ett kombinerat ekolod, kartplotter och GPS, då det är ett bra sätt att ge något tillbaka till medlemmarna. Svårt att få till något rättvist, men det här är till nytta för de flesta. Genom vårt nya ett kombinerade ekolod, kartplotter och GPS kan vi hitta nya dykplatser, vi ser vad det är för botten och vi har lättare att hitta vrak.
Humminbird 998c DH Si Combo är en bl.a. en kartplotter med 8″ färgskärm, den har många med bra funktioner bara för navigering. Det finns även möjlighet att koppla in motordata för att se tex bränsleförbrukning. Förutom detta har den ett ekolod med 3 st olika funktioner: vanligt ekolod, downimage och sideimage:
• Vanligt ekolod som visar hårdheten på botten och djupet.
Downimage, ger en mer fotoliknande bild av hur botten ser ut (tänk dig ett foto från sidan). Visar tydligt t.ex. bottentyp, kuperat, vrak, stockar eller stenrösen.
Sideimage, visar en annan typ av bild på botten (som ett foto taget ifrån ytan). Bilden täcker upp till 140 m brett område och gör det möjligt för oss att scanna av en väldigt stor yta av botten.
Vi provkörde nya instrumentet på utfärden lördagen den 14/9 och vi är väldigt nöjda. Det som ibland kunde ta 1-2 timmar att hitta ett vrak syntes direkt på skärmen. Bild uppe till höger syns vraket Sture och båtförare Adam. Nedan syns bilder från båten och Humminbirds hemsida.

Ekolod 2013Ekolod 2013Ekolod 2013

ANMÄLNINGAR TILL DYK

Årets dykkalender är avslutad, sista dyket i kalendern avklarades den 14 sept. Det blir fler dyk men spontana, så håll utkik här, på mailen eller på Facebook.

BADHUSTID SÖNDAG 6 OKTOBER

Söndag 6/10 kl. 10.00-12.00 har vi extra badhustid. Extra tider är fritt för alla medlemmar att utnyttja. Tänk på att inte dyka ensam. Ta med egen utrustning och ev. fika.
Du som ännu inte har cert. för sportdykning (du som går nybörjarkurs). Vill du utnyttja tiderna för att testa grejer eller öva? Du ska ha en instruktör med dig i bassängen. Utan instruktör får du endast simma eller fridyka, alltså vara i bassängen utan dykutrustning. Ring PG eller någon i styrelsen för att låna nyckel till badet.
Mer info klicka i menyn Kalender och sedan Badkalender.

ÅRETS SISTA PLANERADE DYK

Dykkalendern avslutades lördag den 14 september med GDK:s Skaraborgsdyk. 6 stycken vrakdsugna dykare åker ut på Vänern, 5 från GDK och 1 st från Skövde. Vi fick både härligt väder och 2 fina dyk på Sture och Adriana.

Skaraborgsdyk  20130914 alla Skaraborgsdyk  20130914 daniel

Fler bilder finns här: Skaraborgsdyk – Vrakdyk i Vänern.

GDKS FÖRSTA TORRDRÄKTSKURS

130907 torriskursGDK har haft sin första torrdräktskurs. Det var 4 elever som gick kursen, Anders, Andreas, Ulrica och Jeanette med Tomas som instruktör.
Första kursstillfället var ett teoripass och andra tillfället var en dag praktiska övningar. Lördag den 7 september åkte elever, instruktörer och medhjälpare till Granvik vid Vättern. Vi fick även sällskap av några dykare som ville nöjesdyka. Dagen bjöd på fint väder, många skratt samt nyttiga, krävande och roliga torrdräktsövningar.
Fler bilder finns här: Torrdräktskurs Granvik 130907.

ÅTERLÄMNING AV HYRD UTRUSTNING VECKA 37

Ni som hyrt utrustning vet ju att det är dags att lämna tillbaka den nu. Hyresperioden för utrustning sträcker sig t.o.m. söndag vecka 37. Utrustning lämnas tillbaka på torsdag den 19 september, under Dykbodens öppettider 17.00-20.00. Ring Daniel och bestäm tid för överlämning av utrustningen, så vi inte sitter och väntar i onödan. Tel till Daniel: 0706-47 16 76.

GDK SKARABORGSDYK 14 SEPTEMBER

Lördagen den 14 september är det GDK:s Skaraborgsdyk och årets sista inbokade dyk i dykkalendern. Det blir vrakdyk i Vänern, Sture och Theodore, dvs en hel dag på sjön. Max 8 platser i båten.
Kan bli förändring på val av dykplats om vädret inte är med oss.
Bra lampa, vana vid mörker/dålig sikt och bra koll på avvägning krävs.
Ta med mat, vatten, dykgrejer, flytväst/flytoverall. Vi kommer inte att gå i land. Ta även med kontanter då vi delar på bensinkostnaden för båt och bil, samt hyra för båten. Samling på Volvo Lidköping kl. 0900 för samåkning.
Anmälan till Daniel Persson 0706-47 16 76.

TORRDRÄKTSKURS PRAKTIKPASS 7 SEPT.

Lördagen den 7 september är det en heldag med praktik för de som går torrdräktskursen.
Vi samlas i Granvik kl 09.00. Försök att samåka.
Du tar med dig din utrustning inkl. fyllda flaskor samt mat/fika för dagen.
Grill kommer att finnas, om det funkar med vädret (uppehåll och lagom vind). Ta även med kontanter då vi delar på bensinkostnaden när vi samåker.

TORRDRÄKTSKURS AUGUSTI 2013

Har du köpt din första torrdräkt?
Då är det bra att gå en utbildning hur man hanterar den under ytan.
Klubben anordnar en torrdräktskurs i höst. Kursen är på 2 tillfällen, ett teoripass samt en dag med praktiska övningar.
Kursen startar måndag 26 augusti kl 18.30. Vi börjar med ett teoripass. Samling i klubblokalen. Ta med din torrdräkt så att du lär känna din dräkt samt att du kan jämföra din med de andra.
Lördagen den 7 september är det en heldag med praktik. Vi samlas i Granvik kl 09.00. Försök att samåka. Du tar med dig din utrustning samt mat/fika för dagen. Grill kommer att finnas, om det funkar med vädret (uppehåll och lagom vind). Ta även med kontanter då vi delar på bensinkostnaden när vi samåker.
Sista anmälan: 1 augusti. Kursen blir av, vi har 4 anmälda.
I kursavgiften ingår utbildningsmaterial samt luft under kursen.
Krav: Du har dykcert samt egen utrustning.
Vill du anmäla dig eller få mer information? Ring Tomas 0706-46 73 87.

BADHUSTID SÖNDAG 1 SEPTEMBER

Söndag 1/9 kl. 10.00-12.00 har vi höstens första extra badhustid. Extra tider är fritt för alla medlemmar att utnyttja. Tänk på att inte dyka ensam. Ta med egen utrustning och ev. fika.
Du som ännu inte har cert. för sportdykning (du som går nybörjarkurs). Vill du utnyttja tiderna för att testa grejer eller öva? Du ska ha en instruktör med dig i bassängen. Utan instruktör får du endast simma eller fridyka, alltså vara i bassängen utan dykutrustning.
Ring PG eller någon i styrelsen för att låna nyckel till badet.
Mer info klicka i menyn Kalender och sedan Badkalender.

KURSSTART 2* DYKUTBILDNING – 2 SEPT.

2* CMAS-utbildning är en fortsättningskurs efter nybörjarkursen.
Kursstart måndag 2 september kl 18.30. Samling i klubblokalen. Första kurstillfallet är ett teoripass. Vi kommer även att planera kursdagar för teori och praktik, så vi hittar tillfällen som passar alla. Kursen är uppdelad på 4 teoritillfällen och 3 st pass med praktiska övningar.
Anmälan eller önskas information?
Kontakta Per Edlund 0733-86 69 06.
Sista dag för anmälan är den 15 augusti 2013.
Kika här för mer info se meny ovan, kurser.

KURSSTART TORRDRÄKTSKURS 26 AUGUSTI

Klubben anordnar en torrdräktskurs i höst, den startar på måndag den 26 augusti kl 18.30. Vi börjar med ett teoripass i klubblokalen. OBS! Ta med din torrdräkt så du lär känna den. Kursen är på 2 tillfällen, ett teoripass måndag 26 augusti samt lördagen den 7 september är det en heldag med praktik. Kursen har 4 anmälda elever så kursen blir av.
Kika här för mer info se meny ovan, kurser.

KURSSTART FRIDYKNING 19 AUGUSTI

Fridykningen startar måndag 19 augusti, som vanligt i samband med skolstart. Vi håller till i Götene badhus, Västerbybadet, måndagar mellan kl 19.00-20.00.
Terminens första gången vill vi att ni föräldrar, med barn under 18 år, är med i badhuset. Syftet är att kunna informera er om våra planer för hösten. Ni har även chans att ställa frågor till oss eller informera oss om något som vi behöver veta. Vi behöver även få in en del
kontakt- och personuppgifter för att försäkringen samt informationsflödet ska fungera på ett bra sätt.
Fridykarutbildningen riktar till den som vill öka sin vattenvana och vill lära sig ”snorkla”. Fridykningen är för alla oavsett ålder. Enda kravet vi har, är att man är simkunnig.
Kika här för mer info se meny ovan, kurser.
Kostnad = medlemsavgift.
Anmälan eller önskas mer information?
Kontakta Göran på tel 0731-80 09 25 eller Sara tel: 0768-18 47 08.

BADHUSTIDER HÖSTEN 2013

Höstens tider i Götene Badhus är nu bokade. Det är tider för kurser, prova på dyk, samt tider som är fria att använda av klubbens medlemmar.
Mer info klicka i menyn Kalender och sedan Badkalender.

FLER 3* DYKARE KLARA

Den 21/7 gjorde PG Och Adam sina sista övningar på kursen och är numera 3* dykare. Övningarna var djupdyk till 39 meter samt att leda grupp med dykare. Adam utförde även övningen ”Sök och bärgning”, man ska söka och bärga ett föremål från botten. Kursen som pågått sedan november 2012 avslutades nu med de sista uppdyken vid Hällebäck. Vi hade som ni ser på bilden en strålande fin dag. Vi hade även lyckade och roliga övningsdyk.
Grattis och bra jobbat Adam och PG!
Ni har bevisat att ni förtjänat ytterligare en stjärna på era cert.

adam o pg 3* kurs

Fotograf och instruktör: Daniel Persson.

SÅ HÄR VAR DYKVECKAN 2013 – 24-27 JULI

Dykvecka  2013GDK anordnar varje år en dykvecka för klubbens medlemmar. Dykveckan som numera bara är en kort vecka, onsdag till lördag, tillbringades på ett för klubben nytt ställe. Tidigare år har vi åkt till Källviken i Strömstad men i år föll valet på Smögen och Scorpius Dykcenter.
Tidigt på onsdag morgon, bar det av mot Smögen i 4 fullpackade bilar. Dykprylar, dykflaskor, övernattningsgrejer, mat mm och naturligtvis dykare tar sin plats. När vi kom ner till Smögen så var klubbens båt redan i havet. Några GDK:are hade åkt ner dagen innan för att lägga i den, vilket var mycket tacksamt då det spar tid för oss som precis kom ner och var ivriga att komma ut och dyka.
Vi var 15 st dykare som tillbringade varierat antal dagar ihop. En del valde att följa med 1 eller 2 dagar, medan de flesta av oss hade 4 härliga dagar ihop. Vi gjorde 2 dyk per dag på fina dykställen som Norra Buskär, Vämlingen, Hållö och Likskär.
Dagarna blir rätt så lika varandra under en dykvecka. Syftet är bra dyk, ha skoj och umgås. Ungefär så här går en dag till: Tidig gemensam frukost, packa båt, åka ut till en bra ö att utgå ifrån, dagens första dyk, lunch på klipporna, dagens andra dyk, packa båt, hem, duscha, käka, umgås och sova. Kvällsmaten bestod av pizza, en utekäkarkväll på Smögen och på dykveckans sista kväll, fredagen, åt vi mumsiga räkmackor.
Dykveckans sista dag såg ut ungefär som de andra förutom att vi packade och städade ur våra rum, åkte en vända till bilarna på morgonen för att lasta ur grejer som inte används vid dyk samt att vi efter kvällen sista dyk, när vi kom tillbaka till Smögen tog upp båten och drog med den på båtkärran hem.
Vi hade även i år tur med vädret, i det stor hela har det varit sol och uppehåll, åskade lite på torsdag natt och regn på lördag morgon. I minnet från dykveckan finns bara sol, bad, trevligt umgänge, prat, skratt och fina dyk. Årets kommentar löd ungefär så här: Under den svenska sommaren lönar det sig inte att sola ryggen.
Alla har hjälpt till, burit, servat med grejer och haft ett glatt humör. Härligt gäng helt enkelt. Ett stort tack till alla som deltagit, från planeringsstadiet till hemresan, ingen nämnd och ingen glömd.

Dykvecka  2013Dykvecka  2013Dykvecka  2013Fler bilder finns på bildsidan, hoppas ni alla som tog bilder bidrar med era. Bildsidan hittar du här: Dykvecka 2013.

Ni som varit med både i Smögen och i Strömstad, skriv ner för- och nackdelar med båda ställena, så kan vi i styrelsen göra en utvärdering. Smögen är första gången vi har dykvecka i, medan Strömstad är standard. Maila utvärderingen till webmaster@gotenedyk.se senast 31 augusti.

HA EN SKÖN SOMMAR

GDK önskar alla en skön sommar med många sköna kanondyk och trevliga upplevelser. Dyk med förstånd, tänk efter före.

HJÄLP MED HISTORIKEN

Har du något att tillföra i GDK:s historik?
Vi vill gärna ha en komplett historia på hemsidan, intressant för många, om inte annat skoj att kunna berätta anekdoter på våra jubiléer. Maila webmaster@gotenedyk.se.

PÄRM MED TIDNINGSURKLIPP SAKNAS

Det saknas en pärm med tidningsutklipp. Vi upptäckte att den saknades förra året, när vi gick igenom klippen inför jubileet. Pärmen har ännu inte kommit till rätta, så vi påminner igen. Om det är någon som kan ha en aning om vart den kan vara så blir vi jätteglada om ni hör av er.

DYK LÖRDAG 10 AUG – INSTÄLLT

Lördagens dyk 10 aug är inställt pga för få anmälningar.
Välkomna på dyk lördag den 24 augusti.

DYK LÖRDAG 3 AUG – INSTÄLLT

Lördagens dyk 3 aug är inställt pga att det dels inte finns dykledare tillgängliga för dagen dels för få anmälningar.
Välkomna på dyk lördag den 10 augusti.

TACK FÖR DYKVECKAN

Tack alla inblandade för årets dykvecka. Många har deltagit på ett eller annat vis, redan från planeringsstadiet i mars till dykveckans sista dag. Blir en lång lista på GDK:are som hjälpt till, om jag ska nämna alla, så ingen nämnd och ingen glömd.
Vi har haft 4 härliga dagar med fina dyk, glatt umgänge, fint väder och bra mat. Bäst var räkmackorna, tycker jag, riktigt smarriga.
Alla har hjälpt till, burit, servat med grejer och haft ett glatt humör. Härligt gäng helt enkelt.
Bilder börjar komma upp på bildsidan, hoppas ni alla som tog bilder bidrar med era.
Ni som varit med både i Smögen och i Strömstad, skriv ner för- och nackdelar med båda ställena, så kan vi i styrelsen göra en utvärdering. Smögen är första gången vi har dykvecka i, medan Strömstad är standard. Maila webmaster@gotenedyk.se.
Detaljerad berättelse om dykveckan, kommer finnas på hemsidan under veckan.

TORRDRÄKTSKURS AUGUSTI 2013

Har du köpt din första torrdräkt? Då är det bra att gå en utbildning hur man hanterar den under ytan.
Klubben anordnar en torrdräktskurs i höst.
Kursen är på 2 tillfällen, ett teoripass måndag 26 augusti samt lördagen den 31 augusti är det en heldag med praktik.
Kika här för mer info se meny ovan, kurser.

3* DYKARE KLARA – TJEJERNA FÖRST

Lördag 15/6 blev 2 av 5 elever på den 3* kursen klara med alla övningar och prov, både teoretiska och praktiska. Kursen som pågått sedan november 2012 avslutades nu med de sista uppdyken vid Fossens Camping.
Dyken som var kvar att utföra var djupdyk till 39 meter samt leda en grupp dykare. De 2 tjejerna på kursen är de som är först med att bli klara med alla övningar. Trion med grabbar har sina sista uppdyk kvar, mer info om detta kommer.
3* kurs 2013 tyg3* kurs 2013 Jenny o Anne

Bra jobbat Jenny och Anne. Ni har bevisat att ni förtjänat ytterligare en stjärna på era cert. Instruktör: Daniel Persson.

ONSDAGSDYK

Onsdag den 31/7 åker vi på en kvällsutfärd till Carlos grund i Vänern. Vi kommer att göra ett vrakdyk på något av de 3 vraken där. Onsdagens dyk passar alla nivåer av dykare.
Avresa från båtrampen i Hällekis hamn (Hönsäters hamn) kl. 18.00. Kostnad 100kr/dykare + bränsle. Ta med kontanter. OBS! Max 8 dykare så vill du hänga med anmäl dig snabbt. Anmälan till Daniel Persson, sms eller ring 070-6471676.

DYKVECKA 2013 – DYK ENSTAKA DAG

Dykveckan blir i år på Scorpius Dykcenter på Smögen. Som vanligt är den vecka 30, onsdag 24 juli till lördag 27 juli. Dykveckan är för närvarande fullbokad med 12 dykare.
Vill du komma och dyka en enstaka dag?
Skriv vem du är, hur många som kommer, ev. matallergier samt cert.nivå. Enstaka dykdag maila anmalan@gotenedyk.se, ange vilken dag du kan, vem du är, cert osv.
Klicka på ”Information Dykvecka 2013”. Här ser du vilka som ska med, planen för veckan mm.

LYCKAD AFTER WORK

Tack alla ni som kom på GDK After Work igår. Lyckad kväll i glatt sällskap. Vi 12 som var där fick njuta av en kväll med god mat och dryck på Harrys uteservering.

AFTER WORK – FREDAG 12 JULI

Nu är det på tiden att vi dykare träffas lite på torra land, längesen sist, senast var årsfesten i mars. Den här gången blir det After Work på Harrys i Lidköping, fredag den 12 juni kl 18.00.
Harrys serverar fläskfilébuffé som AW-meny. Pris 79 kr/person exkl. dryck. Bord är bokat inomhus eftersom att det inte går att boka bord på uteserveringen. Vi kan få sitta ute vid fint väder, om vi är där i tid och det finns plats.
Om ni funderar på att Harrys är ett ”uteställe” så brukar det vara lugnt fram till ca midnatt. Partyfolket brukar gå ut sent.
Sista anmälan var i fredags men fler platser kan gå att ordna. Anmäl enligt nedan. Vi har 15 platser förhandsbokade och det är idag 13 st anmälda. Anmälan sker via mail webmaster@gotenedyk.se till , skriv After Work i ämnesraden och vilka som kommer.

RESULTAT FRIDYKARLOPPIS 1 JUNI

Fridykarloppisen blev lyckad även denna gång. Loppisen var utanför klubblokalen och Dykboden. Vinsten för dagen blev drygt 600 kr. Dykboden sponsrade med platsen utanför butiken.
Ett stort tack till er som skänkt grejer som vi kunnat sälja. Loppisen är ett bra och kul initiativ att samla in pengar på. Vi hoppas kunna göra det fler gånger.

BILDSIDAN NYTT UTSEENDE FR.O.M. 3 JUNI

Vår hem- och bildsideleverantör håller på med diverse uppdateringar. Alla förändringar märks inte men bildsidans nya utseende, är en förbättring. Exakt vad denna förändring innebär återstår att se, jag återkommer om det är något som vi ska tänka på. Jag laddade upp bilder i söndags, då var det den gamla sidan, så jag har inte hunnit kika så mycket än. Säg till om ni funderar över något, maila mig på webmaster@gotenedyk.se

NYCERTADE DYKARE 1* DYKARE

Lördagen den 25/5 var det kursavslutning för den 1* kursen, vår nybörjarkurs. Vi åkte till Fossens Camping, vid Gullmarsfjorden, för kursens andra och sista utedykdag. 7 elever genomförde de avslutande dyken på kursen och fick för första gången gå ner till 18 m. Mellan dyken laddades det med ny energi i form av grillad korv, fika, prat och skratt.
Alla elever genomförde övningarna på ett bra sätt och är numera godkända 1* dykare. Stort grattis till er alla och vi hoppas att ni hänger med på dykutfärderna i sommar.
2013 1* kursElever, Instruktörer, Dykledare och Medhjälpare.
Fler bilder finns på bildsidan.

BÅTEN PÅ PLATS I HÄLLEKIS

Båten ligger nu fr.o.m. 26 maj på vår båtplats i Hönsäters hamn (Hällekis). Vi betalar inget för båtplatsen, säsongensplats, utan vi hjälper till ifall de behöver hjälp. Kan vara allt ifrån att byta nån boj, till att rädda någon propeller. Daniel har nyckel mm till båten hemma hos sig. Ring honom för lån av båt.
Klicka här Båthyra.
Båtdyk: Dyk från båt max 8 dykare plus båtförare (ej dykare).
Båttransport: max 11 dykare plus dykande båtförare, totalt 12 dykare.
Ta med flytväst eller likvärdigt när vi använder båt på utfärden.

ARBETSKVÄLL I HÄLLEKIS 17 JUNI

Båten ligger idag på vår båtplats i Hönsäters hamn (Hällekis). Vi betalar inget för båtplatsen, säsongensplats, utan vi hjälper till ifall de behöver hjälp.
Nu behöver båtklubben hjälp med att byta länkar till bojarna i hamnen. Vi tänkte utföra arbetet på måndag kväll, den 17 juni kl 18.00. Det behövs några dykare och några som är på land, så fixar vi jobbet snabbt. Även ett bra sätt att få skölja av sina grejer om man dykt saltvatten i helgen.
Kan du hjälpa till? Kontakta Daniel på tel. 0706-47 16 76 eller maila daniel.persson02@telia.com.

STYRELSEMÖTE FLYTTAT TILL 10 JUNI

Nytt mötesdatum måndag 10 juni 18.30. Plats: klubblokalen. Studiebesöket på P4 blir i höst. Styrelsemöten är öppna möten. Alla medlemmar är välkomna!

STYRELSEMÖTE 5 JUNI – INSTÄLLT/FLYTTAT

Mötet på onsdagen den 5 juni är inställt pga att större delen av styrelsen är upptagna på annat håll. Nytt mötesdatum preliminärt måndag 10 juni 18.30. Plats oklart, troligtvis klubblokalen.
Styrelsemöten är öppna möten. Alla medlemmar är välkomna!

STYRELSEMÖTE 5 JUNI PÅ P4 SKÖVDE

Nästa möte är onsdagen den 5 juni 2013 kl 18.30. Den här gången har vi mötet på Mekanikerskolan på P4 i Skövde. Efter mötet blir det studiebesök på Mekanikerskolan. Styrelsemöten är öppna möten. Alla medlemmar är välkomna!
Vill du hänga med på möte och studiebesök?
Anmäl dig via mail till Anders Rotzén senast den 27 maj. Vid anmälan ange namn samt personnummer, 10 siffror. Personnumret är ett krav för att du ska få komma in på området.

DYKVECKA 2013

Dykveckan blir i år på Scorpius Dykcenter på Smögen. Som vanligt är den vecka 30, onsdag 24 juli till lördag 27 juli. Klicka på ”Inbjudan Dykvecka” nedan för information om priser, boende mm.
Vänta inte för länge med att anmäla dig, vi har endats 12 platser.
Anmälan senast 31 maj till: anmalan@gotenedyk.se.
Anmälan dig så här: Skriv vem du är, hur många som kommer, vilka dagar du kan vara med, ev. matallergier samt cert.nivå.
Inbjudan Dykvecka 2013.

FRIDYKARLOPPIS 1 JUNI

Nu är det dags för Fridykarloppis igen, lördag den 1 juni mellan kl. 10.00-14.00. Den här gången håller vi till utanför klubblokalen på Lidköpingsvägen 31, Götene.
Har du något som du vill skänka? Något finns säkert i gömmorna hemma? Får vi för mycket grejer så sparar vi dem till nästa gång. Loppis-grejer kan ni lämna på Dykboden tisdagar och torsdagar mellan 17-20.
Alla är välkomna att fynda. Allt som fridykarna säljer den dagen, hamnar i deras kassa. Pengarna kommer att gå till bl.a. utrustning, utfärder och utbildning.

GDK-LOGGA PÅ KLÄDER MM

Nu finns möjligheten att köpa t-shirtar, tröjor, byxor mm med GDK loggan. Loggans storlek är 9×8 cm. Plagget betalar ni själva medan klubben bjuder på GDK-loggan.
Rydéns Cash, Lidköping har vår logga och även ett bra utbud på kläder mm som det går att trycka på. Rydéns Cash finns på Stengatan 9, Tofta, 53155 Lidköping. Tel: 0510-651 10.
Vill du ha ett extra tryck t.ex. namn så kostar det (priser inkl. moms.):
Brösttryck 10 cm kostar 31 kr.
Ryggtryck max 28 cm kostar 63 kr.
Vill du tryck på ett eget plagg, så kostar det 13 kr extra för GDK-loggan.
trojalogga2 trojalogga1

VIKTIG INFO TILL FRIDYKARE

Vi behöver få mailadresser till er som har era barn eller är själva medlemmar i vår fridykningsgrupp. Anledningen är vi vill kunna nå ut till er på annat sätt än att dela ut lappar. Mail är ett enkelt och snabbt sätt att nå er.
Vi behöver elevernas personnummer, alla 10 siffror. SSDF kräver att alla siffror är med för att vi ska kunna försäkra er. Alla ska vara försäkrade av SSDF i GDK:s verksamhet. Försäkringen ingår i medlemsavgiften.
Ni kan skicka mailadresser och personnummer till Göran Gustafsson Lundins mail: goran_gustafsson6@hotmail.com. Tack på förhand!
Kika här för mer info: GDK Arkiv 2013
Sök efter rubriken – VIKTIG INFO TILL FRIDYKARE.

EXTRA BADHUSTID 13 MAJ

Måndag den 13 maj kl. 19.00-22.00 har vi en extra badhustid. Den tiden är fri för alla medlemmar att utnyttja. Tänk på att inte dyka ensam. Ta med egen utrustning och ev. fika.
Du som ännu inte har cert. för sportdykning (du som går nybörjarkurs). Vill du utnyttja tiderna för att testa grejer eller öva? Du ska ha en instruktör med dig i bassängen. Utan instruktör får du endast simma eller fridyka, alltså vara i bassängen utan dykutrustning. Ring någon av instruktörerna, Daniel, Flinck, Per eller Tomas, för att låna nyckel till badet.

3 NYA STEG 2-FRIDYKARE. GRATTIS!

Måndagen den 15/4 2013 blev 3 st elever i fridykningen steg 2-fridykare.
Grattis till er. Vi är glada att ni ville ta steget att utbilda er vidare, roligt att det gick bra.
I steg 2-utbildning ingår det olika praktiska övningar som kräver uthållighet, olika kunskaper inom dyksäkerhet samt ha kontroll under ytan. Eleverna ska även göra ett skriftligt prov där de får visa sina kunskaper om dyksäkerhet, fridykarutrustningen m.m. För att kunna göra steg 2 utbildningen måste man ha gjort steg 1. Dessa 2 utbildningar krävs för att senare kunna utbilda sig till fridykarinstruktör.
Mer info finns på Fridykarutbildning.

VIKTIG INFO TILL FRIDYKARE

Vi behöver få mailadresser till er som har era barn eller är själva medlemmar i vår fridykningsgrupp. Anledningen är vi vill kunna nå ut till er på annat sätt än att dela ut lappar. Mail är ett enkelt och snabbt sätt att nå er. Vi ledare för fridykningen, skulle även uppskatta om ni föräldrarna kunde komma på någon lektion. Alla våra elever är superduktiga och det vore jättekul ifall ni vill komma och se deras framsteg.
Vid det tillfället kan vi även informera er om kursen, kurstider mm. Ni får möjligheten att träffa oss instruktörer samt ni har möjlighet att fråga eller informera oss om olika saker. Datum för höstens ”föräldra-lektion” återkommer vi om.
Vi behöver elevernas personnummer, alla 10 siffror. SSDF kräver att alla siffror är med för att vi ska kunna försäkra er. Alla ska vara försäkrade av SSDF i GDK:s verksamhet. Försäkringen ingår i medlemsavgiften.
Ni kan skicka mailadresser och personnummer till Göran Gustafsson Lundins mail: goran_gustafsson6@hotmail.com. Tack på förhand!

FRIDYKSAVSLUTNING

Fridykningen har sin terminsavslutning, måndagen den 6 maj. Avslutning på torra land med sedvanlig korvgrillning, dock på annan plats. Samling vid badhuset kl 19:00. Välkomna!

EXTRA BADHUSTID FÖR 1* OCH 2* KURS

Måndag den 6 maj har vi lagt in en extra badhustid, för våra 1* och 2*-sportdykarkurser.
1* kurs bassängtid kl. 19.00-20.00
2* kurs bassängtid kl. 20.00-22.00
Mer information om dessa tider får ni av era instruktörer.

FRIDYKARTERMINEN

Fridyningen har sin sista bassängtid måndag 29 april. Avslutningen sker på torra land, måndagen den 6 maj. Mer information om avslutningen kommer.

BILDER FRÅN NYBÖRJARKURSEN

Nu finns bilder från nybörjarkursen i sportdykning, på vår bildsida. Kika här: Bassäng 2013.

AVROSTNINGSDYK 1 APRIL

Årets avrostnings dyk skedde, som traditionen säger vid Skår, Gullmaren. 4 dykare – Anne, Daniel, Marcus och Per samt J-O Flinck som dykledare, i stället för Per. Dagen bjöd på fantastiskt väder, sol och en ynka liten bris från havet. Här är några bilder från dagen:Skår 2013 Marcus o Per Skår 2013 Flink Skår 2013 snäckaFler bilder finns på bildsidan.

KURSSTART 2* DYKUTBILDNING – 22 APRIL

2*-kurs startar måndag 22 april kl 18.30. Samling i Götene badhus entré.
OBS! Kursstart flyttad en vecka, pga. att Per jobbar på annan ort.
Första kurstillfallet är ett teoripass. Vi kommer även att planera kursdagar för teori och praktik, så vi hittar tillfällen som passar alla.
Önskas mer info? Kika mer i menyn ovan – Kurser.

STYRELSEMÖTE 17 APRIL

Ny dag för styrelsemöte, onsdag 17 april kl. 18.30. Vi håller till i klubblokalen som vanligt. Styrelsemöten är öppna möten. Alla medlemmar är välkomna!

ÅRSMÖTE OCH ÅRSFEST LYCKADE

Lördag den 9 mars hade klubben årsmöte samt efterföljande årsfest. Kvällen blev mycket lyckad tack vare alla glada och trevliga deltagare. Det var drygt ett 30-tal personer som deltog i mötet och festligheterna.
flinksilver 2013

Under årsmötet så delades SSDF (Svenska sportdykarförbundet) förtjänsttecken i silver ut, till Jan-Olof Flink. Flink fick utmärkelsen för att han är och har varit värdefull för klubben under många år. Silver får man efter minst 15 års engagemang i klubben och SSDF (GDK är SSDF-ansluten klubb). Flink har gjort stora insatser för klubben, delvis som instruktör men även att han drivit klubben framåt när det gäller klubbanda, engagemang, positivism och inspiration.
Flink skänkte 2 stycken fotoalbum till klubben. Fotoalbumen speglar klubben 40-åriga historia.

Årsmötesprotokoll och verksamhetsberättelse finns här, klicka på länkarna nedan:
Årsmötesprotokoll 2013 (ej justerat).
Verksamhetsberättelse 2012.

För er som tog en massa bilder så får ni gärna dela med er av dem.
Maila webmaster@gotenedyk.se så får ni inlogg till bildsidan.

RESULTAT FRIDYKARLOPPIS

Fridykarloppisen blev mycket lyckad. Det var intensivt och mycket folk under hela förmiddagen. Redan innan de öppnade dörrarna kl 09:00 stod det flera folk i kö för att få komma in på loppisen.
Ett stort tack till er som skänkt grejer som vi kunnat sälja.
Vinsten för dagen blev drygt 500 kr, när bordet/platsen på loppisen var betald. Loppisen är ett bra och kul initiativ att samla in pengar på. Vi hoppas kunna göra det fler gånger.

DYKKALENDER 2013

Nu har vi planerat dykkalendern för 2013.
Vi kommer att ha en Dykvecka även i år, vecka 30, ons 24 till lördag 27 juli. Mer info om Dykveckan kommer längre fram, men det är dessa dagar vi har tänkt. Dykkalendern kan komma att ändras, kompletteras och utökas. Håll koll på hemsidan.
Anmälan Klubbdyk: Ring dykledaren. Senast 5 dagar före utfärd. Dykledare varierar, se dykkalendern vem det är.

STYRELSEMÖTE 3 APRIL – INSTÄLLT

Styrelsemötet 3 april är inställt pga. att större delen av styrelsen är upptagna med andra aktiviteter. Återkommer inom kort med nytt mötesdatum.

GLAD PÅSK

ÖNSKAR GÖTENE DYKARKLUBB.

AVROSTNINGSDYK – NY DAG 1 APRIL

Avrostningsdyk på kusten. Ändrad dag till Annandag Påsk 1 april. Nytt datum pga lågt deltagarantal samt bättre väderutsikter på annandagen. Så klart du ska med. YR lovar fint väder. Sällskapet är toppen. Samling Volvo Lidköping kl 08.00.
Per Edlund är dykledare, ring honom för anmälan, tel 0733-86 69 06.

DYK PÅ PÅSKLOVET

Fridykning under påsklovet. Måndag 25/3 mellan 19-20.
Måndag 1/4 – annandag påsk, fridykningen har lov.
Måndag 8/4 kör vi som vanligt igen.
Måndag 29/4 är sista fridykningen inomhus för våren.

Sportdykarkursen (nybörjarkursen i dyk med luft) har påsklov.
Måndag 25/3 och 1/4 (annandag påsk) – påsklov, ingen kurs.
Måndag 8/4 kör vi som vanligt igen.

FORTSÄTTNINGSKURS I SPORTDYKNING 2*

2*-kurs startar måndag 15 april kl 18.30. Samling i Götene badhus entré. Första kurstillfallet är ett teoripass. Vi kommer även att planera kursdagar för teori och praktik, så vi hittar tillfällen som passar alla. Kursen är uppdelad på 4 teoritillfällen och 3 st pass med praktiska övningar. Vi har i skrivandets stund 4 st. anmälda.
Önskas information eller vill du anmäla dig?
Kontakta Per Edlund 0733-86 69 06.
Sista dag för anmälan är den 25 mars 2013.
Varför ska man gå en 2*-kurs? Kika här för mer info: Fortsättningskurs i sportdykning 2*.

FRIDYKARBORD PÅ LOPPIS 9 MARS

Fridykarsektionen har ett bord på loppisen i Götene Folkets park, lördag den 9 mars. Har du något som du vill skänka? Något av lagom storlek som är ok att sälja? Något finns säkert i gömmorna hemma? Vi har fått in en del med det vore bra med lite till. Får vi för mycket grejer så sparar vi dem till nästa gång.
Loppis-grejer kan ni lämna på Dykboden tis o tors denna vecka mellan 17-20. Ni kan även lämna grejer på lördag men då i Göteneparken eller om ni kontaktar Christer 070-679 95 71, så kan han ta emot grejer på en tid som ni bestämmer.
Alla är välkomna att fynda. Loppisen har öppet mellan kl. 09.00-13.00. Fri Entré. Allt som fridykarna säljer den dagen, hamnar i deras kassa. Pengarna kommer att gå till bl.a. utrustning, utfärder och utbildning.

VIKTIGT MED SÄKERHET UNDER DYK

Olyckor i samband med utbildning, togs upp på Västnytt måndag den 11 februari. Är det farligt att dyka? Dykningen tillhör en av de så kallade risksporterna. Många av faror undviker man genom god planering, bra och välskött utrustning, dyka i par samt god kondition.

Det här är några av de saker som GDK gör för att göra dykningen så säker som möjligt under utbildning.
– Vår utbildning är anpassad för nordiska vatten.
– Vi har max 2 st elever per instruktör i öppet vatten.
– Alla dyk i öppet vatten sker med parlina(nybörjarkurs).
– Vi har kontinuerlig riskbedömning innan, under och efter dyk.
– Vi har en mycket kompetent ytorganisation.
– Utbildningen är anpassad efter eleven, om eleven inte är mogen att dyka i öppet vatten övar vi mer i bassäng innan.

Här är inslaget för den som vill se: Olyckor i samband med utbildning

NYBÖRJARKURS I SPORTDYKNING 1*

Nybörjarkurs i sportdykning startar måndag 7 januari 2013. Utbildningen heter 1*, Götene Dykarklubbs utbildar inom CMAS. Utrustning får du låna under hela kursen, ingår i kursavgiften. Efter kursen har du möjlighet att hyra utrustningen under sommaren 2013.
Kursen är fulltecknad i skrivandets stund.
Önskas information eller vill du stå på reservlistan i fall vi får någon avhoppare? Kontakta Per Edlund 0733-86 69 06.
Krav för att gå kursen samt vad lär du dig, läs här: 1* kurs

FORTSÄTTNINGSKURS I SPORTDYKNING 2*

2*-kurs startar våren 2013. 2* kurs är en fortsättningskurs inom sportdykning. Kursen är uppdelad på 4 teori-tillfällen och 3 st pass med praktiska övningar. Kursen bör ha minst 5 deltagare.
Önskas information eller vill du anmäla dig? Kontakta Per Edlund 0733-86 69 06. Sista dag för anmälan är den 31 januari 2013.

Varför ska man gå en 2* kurs?
Som 1* får man alltid dyka med Guide eller Divemaster om man åker iväg och dyker någon annanstans (utanför klubben), både i Sverige eller utomlands.
Du ökar förståelsen och erfarenheten inom dykning.
Du tar det sista steget till att bli en självständig dykare.
Du kan efter kursen hantera alla situationer som du kan ställas inför.
Du lär dig se tecken på faror i god tid och lär dig motverka dessa.
Du ökar förståelsen på hur kroppen reagerar på djup, stress, vätskebrist mm.
Du lär dig och får nu dyka på vrak som inte har en strålande bra sikt t.ex.i Vänern.
Du får erfarenhet så att du säkert kan/får dyka ner till 30 meter, nattdyka, navigera mm.
Du lär dig att planera dyket, dyka efter planen och planera luftförrådet.
Krav för att gå kursen samt vad lär du dig, läs här: 2* kurs.

ÅRSMÖTE SAMT ÅRSFEST 9 MARS

Årsmöte med efterföljande årsfest går av stapeln lördag den 9 mars kl. 18.00. Alla medlemmar är hjärtligt välkomna på årsmötet. Den här gången hålls årsmötet i nya klubblokalen, Lidköpingsvägen 31, Götene.
Mötet startar kl 18.00. Årsmötet är kostnadsfritt. Anmälan, se nedan.
Årsfesten startar efter årsmötet. Här är alla medlemmar samt deras respektive välkomna. Vi ordnar med mat och dryck till självkostnadspris. Ni tar som vanliga med det glada humöret. Mat inklusive ett glas vin eller en öl kostar endast 160 kr/person. Maten för kvällen: Fläskfilémedaljonger med bearnaisesås, potatis- eller rotsaksgratäng, sparris, räkor, sallad, bröd och smör. Dryck (alkholfritt, vin, öl, cider) finns att köpa till bra priser, under hela kvällen.
Anmäl dig via mail samt inbetalning till klubbens bankgiro, senast den 15 februari.
OBS! Anmälan till årsfesten är giltig först när inbetalning skett till klubbens bankgiro: 863-0030. Ange Årsfest och namn vid inbetalning. Maila anmalan@gotenedyk.se ange vem/vilka du/ni är som kommer, om du/ni kommer både på årsmötet och på årsfesten samt ev. matallergier.
Dagordning Årsmöte Dagordning 2013.
Stadgeenliga val Stadgeenliga val 2013.

PROVA PÅ FRIDYKNING PÅ SPORTLOVET

Är du nyfiken på vad fridykning (snorkling) är för något?
På sportlovet har du möjlighet att testa. Måndagen den 11/2 kl 10.00-12.00 har vi ”prova på fridykning” för sportlovslediga barn i badhuset i Götene. Det kostar 20 kr. Anmäl dig till Christer Ingsén 070-6799571.

DYK PÅ SPORTLOVET

Fridykningen pågår som vanligt under sportlovet. Måndag mellan 19-20. Även extra prova på fridyk, på måndag förmiddag. Se ovan.
Sportdykarkursen däremot (nybörjarkursen i dyk med luft) har lov.

ÅRSUTSKICK 2013

Årets utskick via posten: 2013 årsinfo.

VILL DU UPPTÄCKA VÄRLDEN UNDER YTAN?

Då är vår nybörjarkurs i sportdykning eller vår fridykningutbildning (snorkling) något för dig. Vårens kurser startar måndag 7 januari.
Fridykningen är till för alla simkunniga. Vi har plats för fler elever, bassängen är stor. Välkommen att komma och prova på! Utrustning finns att låna.
Nybörjarkursen i sportdykning är fulltecknad i skrivandets stund. Önskas information eller vill du stå på reservlistan i fall vi får någon avhoppare? Kontakta Per Edlund 0733-86 69 06.
Läs mer om våra utbildningar i menyn ovan – Kurser.

FRIDYKNINGEN STARTAR 7/1

Fridykningen startar igen måndag 7 januari kl 19.00-20.00. Vi håller till i Götene badhus, Västerbybadet.
Fridykarutbildningen är en del av klubbverksamheten. Utbildningen riktar till den som vill öka sin vattenvana och vill lära sig ”snorkla”. Som fridykare använder du snorkel, cyklop och simfenor, som utrustning. Fridykningen är för alla oavsett ålder. Enda kravet vi har, är att man är simkunnig.
Kostnad = medlemsavgift, läs mer här: medlemsavgift.
Frågor och funderingar?
Kontakta Göran på tel 0731-80 09 25 eller Sara tel: 0768-18 47 08.

KURSSTART NYBÖRJARKURS I SPORTDYKNING 7/1

Nybörjarkursen (CMAS 1*) startar 7 januari 2013 kl. 1830.
Samling i entrén till Götene badhus (Västerbybadet), därifrån går vi vidare till teorisalen. Teori mellan 18.30-19.45. Efter teorin blir det praktik i badhuset mellan 20.00-21.30. Vi avslutar med lite genomgång och utvärdering av kvällen samt fika, som klubben bjuder på. Räkna med att vi är klara för dusch vid 22-tiden.
Ta med varm tröja eller dyl att ha i teorisalen, brukar vara kallt där. Även badkläder, handduk samt hygienartiklar ska tas med, för att ha på praktikpasset. Kursmaterial, anteckningspapper och penna ingår i det elevpaket ni får utdelat vid kursstart.
Kursen är fulltecknad i skrivandets stund.
Läs mer om våra utbildningar i menyn ovan – Kurser.
Frågor och funderingar? Kontakta Per Edlund 0733-86 69 06.

PRESENTKORT

Vill du ge bort en upplevelse utöver det vanliga? Kanske ett prova-på-dyk eller en dykkurs eller ett bidrag till en kurs? Vi har presentkort.
För mer info, kontakta vår kassör via mail kassor@gotenedyk.se.

LUFTFYLLNING TISDAG, TORSDAG OCH SÖNDAG

Nu kan vi fylla luft igen, kompressorn är installerad. Nytt för 2013 är att vi kan fylla 3 dagar i veckan, tis-, tors- och söndag.
Behöver du fylla? Kontakta någon av de som har luftjour. Telefonnummer finns här Luftjour

DYKNING SOM INTRESSE

Dykning i några annorlunda varianter.
Isdyk upp-och-ner: Fishing under ice.
Dansdyk: Dykning goes Gangnam style.
Grottdyk: Cenotes dyk.
Tecknat dyk: Diving = life.
Vanliga dykfilmer från GDK: GDK-filmer.
Vanliga dykbilder från GDK: GDK-bilder.

VILL DU UPPTÄCKA VÄRLDEN UNDER YTAN?

Då är vår nybörjarkurs i sportdykning något för dig. Vi lär dig att dyka ner till 18 m. Nybörjarkursen startar 7 januari 2013. Kursen är fulltecknad i skrivandets stund. Önskas information eller vill du stå på reservlistan i fall vi får någon avhoppare?
Kontakta Per Edlund 0733-86 69 06.
Läs mer om våra utbildningar i menyn ovan – Kurser.

GOTT NYTT ÅR

ÖNSKAR GÖTENE DYKARKLUBB.