GDK Historia 2010 – 2019

2019

Fridykning

Fridykarsektionen har under 2019 bedrivit fridykarträning för killar och tjejer i alla åldrar i simhallen i Götene. Vi har haft ca 10-15 inskrivna elever.

Under sportlovsveckan (v7) bjöds det in till prova på-verksamhet för sportlovslediga barn och ungdomar under ordinarie träning.

Våravslutningen hölls med sedvanlig korvgrillning och lekar.

Lördagen den 27 juli anordnade fridykarsektionen en familjeutfärd med båt till en ö utanför Smögen, på västkusten. Deltagarna var blandat sportdykare och fridykare samt föräldrar. 

Kommunen sammanställde ett program med aktiviteter för skolungdomar även under höstlovet. Vi erbjöd möjlighet att prova på fridykning under vår ordinarie träning.

Under året har flera elever tagit snorkeldiplom i olika valörer, från brons till guld.

Året avslutades traditionsenligt med julmust och pepparkakor. Till årets avslutning hade även familjemedlemmar bjudits in att delta i träningen och flera föräldrar tog chansen att delta i träningen.

Sportdykning och övriga aktiviteter.

Året inleddes med start på den 1* kursen där 10 st elever har träffats varje måndag för teori & bassänglektioner.

En kylig lördagmorgon i mars fyllde ett stort gäng dykare och deras respektive en buss och åkte till Dykmässan i Göteborg. Gänget bestod av dykare från dykarklubbarna i Skaraborg. Götene Dykarklubb som anordnade resan hade bokat buss, mässbiljett och hotell till all

6/4 hade vi årsmöte där stadgeenliga val utfördes. Samt efterföljande årsfest. Kvällen blev mycket lyckad tack vare alla glada och trevliga deltagare. Det var ca ett 20-tal personer som deltog i mötet och festligheterna. Årsmötet och årsfesten hölls på O´learys i Lidköping.

Götene Dykarklubb testade något nytt i år då vi vill öka gemenskapen i klubben och ge fler tillfällen att träffas på land. Dyk-Häng är ett bra sätt att träffa både nya och gamla dykare, några blivande dykare och kanske några respektive Vi har haft 2 tillfällen med Dyk-Häng och deltagandet har varit bra

Under våren, sommaren och hösten så hade vi ca 10st utfärder i vår dykkalender som sträcker sig från långfredagen till sista helgen i september och där ingår 2 st helger med grundkursens utedyk, en dykhelg hos Dyk-Leif i augusti och en dykhelg på Väjern som avslutning på säsongen

Vi hade även den traditionella kräftskivan i augusti på Kinnekulle camping och en dag där vi servade och förberedde båten inför vintern och nästa säsong.

I augusti startade en 2* kurs.

Under året så certifierades 10 st 1* och 9 st 2* dykare.

Under november så hade vi även 2st prova på dyk med ca 20-talet deltagare. Vi hade en informations- och anmälningsträff för kursen som har kursstart är i januari 2020.

2018

Fridykning

Fridykarsektionen har under 2018 bedrivit fridykarträning för killar och tjejer i alla åldrar i simhallen i Götene. Vi har haft ca 10-15 inskrivna elever.

Under sportlovsveckan (v7) bjöds det in till prova på-verksamhet för sportlovslediga barn och ungdomar under ordinarie träning.

Våravslutningen hölls i anslutning till klubblokalen med sedvanlig korvgrillning och lekar.

Lördagen den 28 juli anordnade fridykarsektionen en familjeutfärd med båt till en ö utanför Smögen, på västkusten. Deltagarna var blandat sportdykare och fridykare samt föräldrar. Vädret var fantastiskt och fridykarna (6-7st) låg i länge i vattnet. 

Nytt för i år var att kommunen sammanställde ett program med aktiviteter för skolungdomar även under höstlovet. Vi erbjöd möjlighet att prova på fridykning under vår ordinarie träning.

Under året har flera elever tagit snorkeldiplom i olika valörer, från brons till guld. En elev har tagit fridykarcertifikat steg 2.

Året avslutades traditionsenligt med julmust och pepparkakor. Nytt för i år var att vi genomförde en tipspromenad där hälften av frågorna var ovanför ytan och hälften under ytan. Till årets avslutning hade även familjemedlemmar bjudits in att delta i träningen och flera föräldrar tog chansen att delta i träningen.

Sportdykning och övriga aktiviteter.

Året inleddes med start på den 1* kursen där 8 st elever har träffats varje måndag för teori & bassänglektioner.

Under januari hade vi 3 tillfällen med UV-rugby.

7/4 hade vi årsmöte där stadgeenliga val utfördes. Samt efterföljande årsfest. Kvällen blev mycket lyckad tack vare alla glada och trevliga deltagare. Det var ca ett 20-tal personer som deltog i mötet och festligheterna. Årsmötet och årsfesten hölls i Vinköls bygdegård

Under våren, sommaren och hösten så hade vi ca 10 st utfärder i vår dykkalender som sträcker sig från långfredagen till sista helgen i september och där ingår 2 st helger med grundkursens utedyk och en dykhelg som avslutning på säsongen

Vi hade den traditionella kräftskivan i augusti på Kinnekulle camping, vid Hällekis strax utanför Götene. Badtunna och bastu var bokat. 

En höstdag servade och förberedde vi båten inför vintern och nästa säsong. Vi hade också en röjardag i lokalen.

Under året så certifierades 4st 1*

Under november så hade vi även 2st prova på dyk med ca 20-talet deltagare. Kursstart är i januari 2019.

2017

Fridykning

Fridykarsektionen har under 2017 bedrivit fridykarträning för killar och tjejer i alla åldrar i simhallen i Götene. Vi har haft ca 10-15 inskrivna elever.

Under sportlovsveckan (v7) bjöds det in till prova på-verksamhet under vår ordinarie träning för sportlovslediga barn och ungdomar.

Fridykarsektionen åker och pantar säckarna med flaskor och burkar. De konstaterar att våra klubbmedlemmar har ju inte gått törstiga iallafall. Bra jobbat med insamlandet allihopa.

Våravslutningen hölls i år vid Kinnekulle Ring. Där gick vi i grottorna i berget och efteråt grillade vi korv. Både elever och medföljande föräldrar var nöjda med kvällen.

Lördagen den 28 juli anordnade fridykarsektionen en familjeutfärd med båt till en ö strax utanför Smögen, på västkusten. Deltagarna var i huvudsak sportdykare och någon fridykare. Vädret var skapligt när vi åkte ut med båten, men från det att vi kom i land på ön regnade det mer eller mindre konstant till det att vi kom tillbaka till Smögen. 

Året avslutades traditionsenligt med julmust och pepparkakor.

Sportdykning och övriga aktiviteter.

Året inleddes med start på den 1* kursen där 7 st elever har träffats varje måndag för teori & bassänglektioner.

Dykmässa i mars. Ett gäng tappra människor (dykare med respektive) klev upp i ottan och väckte tuppen för att åka på den arrangerade resan till Stockholm och Dykmässan. Resan anordnades av Götene Dykarklubb som bjöd in de andra klubbarna i närområdet, det vi kallar Skaraborgsdyk. Vi blev 23 personer då blandat dykare, respektive, Götene Dykarklubb, Mariestad Dykarklubb och St Helena sportdykarklubb. Lördagen bjöd på strålande väder, bussresa

1/4 hade vi årsmöte där stadgeenliga val utfördes. Samt efterföljande årsfest. Kvällen blev mycket lyckad tack vare alla glada och trevliga deltagare. Det var ca ett 20-tal personer som deltog i mötet och festligheterna. Årsmötet och årsfesten hölls hemma hos Tomas.

Vid Svenska Sportdykarförbundets förbundsmöte (årsmöte) tilldelades Christer Ingsén förbundets högsta utmärkelse ”Delfin nr 16”. Christer tilldelades utmärkelsen för värdefulla ledarinsatser inom Svenska Sportdykarförbundet. Christer Ingsén var med och bildade Götene dykarklubb 1972.

14/4 Så var det dags för avrostningsdyket för säsongen, som enligt traditionen hölls på långfredagen och platsen var Boviken Hamburgö.

13/5 Så var det dags för ute premiären för kurseleverna som även i år genomfördes i Granvik i Vättern. Det genomfördes vissa övningar i det kalla vattnet innan grillkorv & dricka avslutade dagen.

20/5 Så var det uppdyk på Fossens Camping där våra 1* elever fixade kursen genom att genomföra ett dyk till 18 m. Förhållandena var blandat med sol och mulet väder. Samtliga elever var mycket nöjda med att få komma i och klara sina certifikat. Andra dyket gjordes på samma ställe.

24/5 Hade vi kursavslut med en liten afterwork med mat på Götene Gatukök

29/6-2/7 Klubbdykhelg i Smögen Vi bodde på Scorpius dykcenter med logementstandard och självhushållning.  Vi hade med egen båt och egen kompressor för luftfyllning av dykflaskor. Det var ett varierat antal dykare beroende på dag, allt från 7 till 12 stycken dykare. 
Vädret blev mycket bättre än förväntat. Uppehåll, solsken och en del vind men inget regn som var utlovat. Skönt.
Fina dyk, bra och god fixad mat, gott humör och ett härlig gäng är det som behövs för att få en toppenbra helg.

29/7 Familje-, fridykar- och sportdykarutfärd till Smögen. Tomas drog ner båten på lördag morgon och åkte ut till Buskär och väl där så öppnade himlen sig.

19/8 Kräftskiva. Denna dag samlades ett galet gäng hos P-G för en Kräftskiva.

14-17/9 Dykhelg i Strömstad. Kanonbra helg. Den 2* kursen genomförde de kvarstående kursdyken i Strömstad.

Utöver utfärderna/dyken ovan så utfördes ett flertal klubbdyk.

Under hösten hade vi också ett flertal UV-rugbyträningar.

Under året så certifierades 5st 1*

Under november så hade vi även 2 st prova på dyk med ca 17-talet deltagare. Kursstart är i januari 2018.

2016

Fridykning

Fridykarsektionen har under 2016 bedrivit fridykarträning för killar och tjejer i alla åldrar i simhallen i Götene. Vi har haft ca 15-20 inskrivna elever.

Under sportlovsveckan (v7) bjöds det in till prova på-verksamhet för sportlovslediga barn och ungdomar.

Våravslutningen hölls i Sara Kroons trädgård, med sedvanlig korvgrillning och lekar.

Lördagen den 28 maj anordnade fridykarsektionen en resa till Havets hus i Lysekil, med guidning om akvariet. Åtta stycken fridykare och några föräldrar var med på utflykten. Vissa tyckte att färjeturen över Gullmarsfjorden var minst lika spännande som besöket på Havets hus.

Lördagen den 16 juli anordnade fridykarsektionen en familjeutfärd med båt till ön Vämlingen utanför Smögen, på västkusten. Deltagarna var blandat sportdykare och fridykare samt föräldrar. Trots förmiddagens något ruggiga väder med blåst och lite regn vågade sig några fridykare i vattnet. På eftermiddagen sprack vädret upp och vi fick en solig, om än blåsig eftermiddag.

Den 10 september deltog fridykarsektionen på en kick-off som hölls i Västerbybadet. Detta var ett samarbete mellan Västerbybadet och folkhälsorådet i Götene. GDK medverkade en timma under dagen och erbjöd ”prova på fridykning”.

Året avslutades traditionsenligt med julmust och pepparkakor.

Sportdykning och övriga aktiviteter.

Året inleddes med start på den 1* kursen där 7 st elever har träffats varje måndag för teori & bassänglektioner.

Vi hade även en 2* kurs under hösten.

25/3 Så var det dags för avrostningsdyket för säsongen, som enligt traditionen hölls på långfredagen och platsen var Jordfall.

2/4 hade vi årsmöte där stadgeenliga val utfördes. Samt efterföljande årsfest. Kvällen blev mycket lyckad tack vare alla glada och trevliga deltagare. Det var ca ett 30-tal personer som deltog i mötet och festligheterna. Årsmötet och årsfesten hölls i Tomas verkstad.

7/5 Så var det dags för ute premiären för kurseleverna som även i år genomfördes i Granvik i Vättern. Det genomfördes vissa övningar i det kalla vattnet innan grillkorv & dricka avslutade dagen.

14/5 Så var det uppdyk på Fossens Camping där våra 1* elever fixade kursen genom att genomföra ett dyk till 18 m. Förhållandena var sådär med blåst och dåligt med sol. Samtliga elever var mycket nöjda med att få komma i och klara sina certifikat. Andra dyket gjordes på samma ställe.

21/5 Hade vi en dykpub med Petter Johanson som föreläste om Expedition Bjurälven. Ett tjugotal intresserade deltagare från GDK och de andra klubbarna i området var med och lyssnade och åt gott i bowlinghallen i Götene.

2/7 Klubbdyk på Vättern tillsammans med Skövde och Mariestad.
Så det var 3st båtar som gav sig ut på Vätten denna dag. Tyvärr visade sig inte Vättern från sin bästa sida denna dag då det blåste kraftigt.

16/7 Var det dags för den årliga familjeutfärden som i år Gick till Vämlingen utanför Smögen 23 personer har körts ut till Vämlingen varav 8 dykare. Dagen började mulet och lite regn, blev sedan en solig eftermiddag med grillning. 2 dyk och ytintervall med lunch. Det enda som var synd att det blåste mycket.

20/8 Vi var hjälpbåt på Kinnekulle Swimrun på dagen.
Samma dag så var det kräftskiva hos Familjen Wiklund på kvällen.
Vädret var tyvärr inte det bästa men det gjorde inget då vi hade tak över huvudet och ett glatt gäng som åt och drack.

25/8 Kursstart 2* kurs

10/9 Kursdyk 2* kurs i Hällekis camping.

22-25/9 Dykhelg i Strömstad. Kanonbra helg. Den 2* kursen genomförde de kvarstående kursdyken i Strömstad.

Utöver utfärderna/dyken ovan så utfördes ett flertal klubbdyk.

In november var 16 glada dykare och respektive på AW på Bullseye i Lidköping. Lyckad kväll med god mat och trevligt sällskap

Under året så certifierades 5 st 1*, 5 st 2*

Under november så hade vi även 2st prova på dyk med ca 15-talet deltagare. Kursstart är i januari 2017.

2015

Fridykning

Fridykarsektionen har under 2015 bedrivit fridykarträning för killar och tjejer i alla åldrar, i simhallen i Götene. Vi har haft ca 15-20 elever per träning.

På sportlovet i februari (v7) gav vi möjlighet till sportlovslediga barn och ungdomar att komma och prova på fridykning några timmar en förmiddag.

Våravslutningen hölls detta år hemma hos Sara med sedvanlig korvgrillning och lekar.

Lördagen den 11 juli anordnade fridykarsektionen en familjeutfärd på västkusten. Detta år hade vi förmånen att ha tillgång till dykbåten och turen gick till Norra buskär utanför Smögen.  Både sportdykare och fridykare deltog och alla verkade mycket nöjda med dagen. Det var en mycket solig och varm dag.

Året avslutades den 16 december med julavslutning för juniorerna i badhuset med julmust och pepparkakor.

Sportdykning och övriga aktiviteter.

Året inleddes med start på den 1* kursen där 5 st elever har träffats varje måndag för teori & bassänglektioner.

Vi hade även en 2* kurs under hösten.

GDK anordnar bussresa till Dykmässan i Stockholm, Nacka Strand den 14-15 mars 2015.

I mars var de nya stadgarna klara och antogs på årsmötet. De ersätter Götene Dykarklubbs tidigare stagar från 1973-03-23 samt 2014-04-05.

28/3 hade vi årsmöte där stadgeenliga val utfördes. Samt efterföljande årsfest. Kvällen blev mycket lyckad tack vare alla glada och trevliga deltagare. Det var ca ett 30-tal personer som deltog i mötet och festligheterna. Årsmötet och årsfesten hölls i Tomas verkstad.

3/4 Så var det dags för avrostningsdyket för säsongen, som vanan trogen var i Skår. Denna gång hölls det på långfredagen.

9/5 Så var det dags för ute premiären för kurseleverna som även i år genomfördes i Granvik i Vättern. Det genomfördes vissa övningar i det kalla vattnet innan grillkorv & dricka avslutade dagen.

16/5 Så var det uppdyk på Jordfall där våra 1* elever fixade kursen genom att genomföra ett dyk till 18 m. Förhållandena var sådär med lite regn. Samtliga elever var mycket nöjda med att få komma i och klara sina certifikat. Andra dyket gjordes på samma ställe.

2-5/7 Skaraborgsdyk denna gång i LSDK´s regi. Dykhelg Smögen. Med boende på Scourpius det blev ett par fina dagar med dyk och umgänge.

11/7 Var det dags för den årliga familjeutfärden som i år Gick till norra Buskär utanför Smögen då det blåste för mycket för att ta sig in vid Vämlingen detta blev en populär tillställning då vi var ett 30-tal personer, fridykare, apparatdykare föräldrar mm.

15/8 Kräftskiva hos P-G

22/8 Klubbutfärd. Denna gång testades en ny plats Vann spa, platsen var kanon men dykningen var inget att ha.

25/8 Kursstart 2* kurs

6/9 Kursdyk 2* kurs i Hällekiscamping.

17-20/9 Dykhelg i Strömstad. Kanonbra helg. Den 2* kursen genomförde de kvarstående kursdyken i Strömstad.

Utöver utfärderna/dyken ovan så utfördes ett flertal klubbdyk.

I oktober var vårt KlubbSäkerhetsOmbud Anders Rotzén har varit på KSO-utbildning. Det var en bra kurs som informerade om mycket allt från vad som ingår i försäkringen till vad vi ska tänka på i klubben. I vinter kommer vi i styrelsen tillsammans med Anders påbörja ett klubbsäkerhetsarbete.

Under året så certifierades 5 st 1*, 5 st 2*

Under november så hade vi även 2st prova på dyk med ca 10-talet deltagare. Kursstart är i januari 2016.

2014

Fridykning

Fridykarsektionen har under 2014 bedrivit fridykarträning för killar och tjejer i alla åldrar, i simhallen i Götene. Vi har haft ca 15-20 elever per träning.

På sportlovet i februari (v7) gav vi möjlighet till sportlovslediga barn och ungdomar att komma och prova på fridykning några timmar en förmiddag.

Vid två tillfällen under året anordnades det loppis för att samla in pengar till fridykarverksamheten. Loppisarna ägde rum utanför klubblokalen. Loppisprylarna var skänkta från klubbensmedlemmar.

Våravslutningen hölls detta år i familjen Ingséns trädgård, men med sedvanlig korvgrillning och lekar.

Lördagen den 12 juli anordnade fridykarsektionen en familjeutfärd på västkusten. Detta år hade vi förmånen att ha tillgång till dykbåten och turen gick till Vämlingen utanför Smögen. Både sportdykare och fridykare deltog och alla verkade mycket nöjda med dagen. Det var en mycket solig och varm dag.

Söndagen den 24 augusti anordnades ytterligare en fridykarutfärd. Denna gång var de för de lite mer erfarna fridykarna. Två fridykarintsruktörer och tre fridykare deltog. Turen gick denna gång till Lysekil och Släggö. Det var en något blåsig dag, men fridykarna var trots det nöjda med dagen.

Två fridykarinstruktörer deltog under hösten (25/10) vid kvinnobad i Götene. Kvinnobadet är en aktivitet som anordnas av en frivillig organisation som anordnar simskola och badtider där endast kvinnor får deltaga. Detta för att möjliggöra för kvinnor från andra kulturer, som har svårt för att bada på allmänna tider när det är blandat män och kvinnor, att få lära sig simma och få möjlighet att bada. Fridykarinstruktörerna lärde ut lite grundläggande fridykning till kvinnorna/tjejerna vilket var mycket uppskattat.

Helgen den 15-16 november deltog sex stycken fridykare på FRIKS (Fridykarriksdag) i Göteborg. FRIKS är en fridykarkonferens för fridykare ifrån hela Sverige. Det här året bjöd på bl.a. yoga, mer kunskap inom att fotografera under vattnet och arbeta med dykning utomlands. Deltagarna fick rundtur på Universeum där de också åt middag vid deras akvarium. Alla deltagare var nöjda!

Året avslutades den 16 december med julavslutning för juniorerna i badhuset med julmust och pepparkakor. Efter avslutningen hade vi prova på fridykning för ett innebandylag från Skara IBK (pojkar -03). De fick möjlighet att prova på fridykning och fick lite information om Götene Dukarklubb.

Vi har under året utbildat två elever till fridykare steg1 och en elev till fridykare steg 2. Vi har även under våren utbildat i snorkeldiplomen brons och silver.

Sportdykning och övriga aktiviteter.

Året inleddes med fortsättningen på den 1* kursen där 10 st elever har träffats varje måndag för teori & bassänglektioner.
Under vintern och våren så har vi även hållit en 3* kurs med 6st deltagare. Och även en 2* kurs under hösten.

I april var de nya stadgarna klara och antogs på årsmötet. De ersätter Götene Dykarklubbs tidigare stagar från 1973-03-23.

5/4 hade vi årsmöte där stadgeenliga val utfördes. Samt efterföljande årsfest. Kvällen blev mycket lyckad tack vare alla glada och trevliga deltagare. Det var ca ett 30-tal personer som deltog i mötet och festligheterna. Årsmötet och årsfesten hölls i klubblokalen.

26/4 Så var det dags för avrostningsdyket för säsongen, som vanan trogen var i Skår. Denna gång blev avrostningsdyket en vecka efter påsk.

10/5 Så var det dags för ute premiären för kurseleverna som även i år genomfördes i Granvik i Vättern. Det genomfördes vissa övningar i det kalla vattnet innan grillkorv & dricka avslutade dagen.

17/5 Så var det uppdyk på Fossens Camping där våra 1* elever fixade kursen genom att genomföra ett dyk till 18 m. Förhållandena var bra med soligt väder och bra sikt. Samtliga elever var mycket nöjda med att få komma i och med sina certifikat. Andra dyket gjordes på samma ställe.

16-18/5 Var Två av våra instruktörer från fridykningen, Josefin och Sara, var på dykledarutbildning på Marston Hill i Mullsjö.

18/5 3*Uppdyk första gänget på Fossens Camping.

19/5 Dags för service på båten.

24/5 Så var det en klubbutfärd till Norra Buskär med ett par 3 elever som flöjde med för att göra sitt uppdyk.

18/6 Blir ytterligare 2 st klara med sitt 3* cert.

3-6/7 Skaraborgsdyk denna gång i LSDK´s regi. Dykhelg Smögen. Med boende på Scourpius det blev ett par fina dagar med dyk och umgänge.

12/7 Var det dags för den årliga familjeutfärden som i år Gick till Vemlingen utanför Smögen detta blev en populär tillställning då vi var ett 30-tal personer, fridykare, apparatdykare föräldrar mm.

2/8 Så var det Skaraborgsdyk till Smögen det var ST: Helenas tur att ordna detta dyk.

16/8 Kräftskiva hos Tomas & Maria.

25/8 Kursstart 2* kurs

6/9 Kursdyk 2* kurs i Hällekiscamping.

11-14/9 Dykhelg i Strömstad. Solen har sken, myggen har surrade, fladdermössen svärmade, räven snodde kylväska (sugen på lördagsgodis?), mareld, krabbor, klumpfisk, skratt, kånka grejer mm. Kanonbra helg. Den 2* kursen genomförde de kvarstående kursdyken i Strömstad. 3 st fick chansen att dyka upp för cert.
Läs mer här: Reseberättelse Strömstad

Utöver utfärderna/dyken ovan så utfördes ett flertal klubbdyk.

Vi hade tillgång till båtplats i Smögen under juli månad

Under året så certifierades 10 st 1*, 3 st 2*, 1 st 3* i GDK och 3 st från LSDK och 2 st från MDK.

Under november så hade vi även 2st prova på dyk med ca 20-talet deltagare. Och i år var intresset stort så våra 10st platser gick åt snabbt.
Kursstart är i januari 2015.

2013

Fridykning

Fridykningen har haft utbildning under våren och hösten för ca 20 elever.

Måndagen den 15/4 2013 blev 3 st elever i fridykningen steg 2-fridykare.

Årets FRIKS (Fridykarriksdag) hölls på Farsta strand hotell, den 16-17 nov. GDK skickade fyra representanter: Sara Kroon (fridykarinstruktör) och eleverna Amanda Åkerblom, Annie Rydqvist och Karl-johan Karlsson. Temat i år var livräddning.

Fridykningen har även genomfört ”Fridykare steg två utbildning” och certifierat tre stycken fridykare steg två; Amanda Åkerblom, Annie Rydqvist, Oskar Frost. Några fridykare har certifierats till ”fridykare steg ett”. Återkommer onom kort med vilka.

Fridykarna har även haft två stycke loppisar för dra in lite pengar till fridykningssektionen.

Sportdykning och övriga aktiviteter.

1* dykkurs med 10 deltagare startar 7 januari avslutas den 25 maj, då 7 elever certades.

2*-iga kurser har vi 2 stycken under 2013, en som startade på våren och en på hösten. Totalt 8 elever utbildades varav 1 certad, övriga väntar med uppdyk till 2014.

3* kurs som startade i november 2012, då med 6 elever, avslutas under 2013, 5 st elever certas, Anne Larsson, Adam Persson, Jenny Söderlund, John Johansson och P-G Persson går kursen. Josefin Ingsen hoppar av kursen pga utlandsjänst. Daniel Persson är ansvarig instruktör.

I november 2013 startas en ny 3* utbildning upp med 6 elever. Göran Gustavsson från GDK och de fem övriga från LSDK och MDK. Daniel Persson är ansvarig instruktör.

Under hösten har GDK sin första Torrdräktskurs med 4 elever. Kursen var mycket uppskattad. Alla fyra elever blev godkända.

I november åker 4 st GDK:are och 6 st från andra klubbar ner till Östra sjukhuset för att gå en tryckkammarutbildning. GDK fyllde inte ut platserna så övriga klubbar fick chansen att hänga med. Syftet är att känna på djupberusningen.

Daniel Persson och Per Edlund utbildar sig till Nitroxinstruktörer under november. De är nu klubbens första nitroxinstruktörer.

Lördag den 9 mars hade klubben årsmöte samt efterföljande årsfest. Kvällen blev mycket lyckad tack vare alla glada och trevliga deltagare. Det var drygt ett 30-tal personer som deltog i mötet och festligheterna. Under årsmötet så delades SSDF (Svenska sportdykar- förbundet) förtjänsttecken i silver ut, till Jan-Olof Flink. Flink fick utmärkelsen för att han är och har varit värdefull för klubben under många år, delvis som instruktör men även att han drivit klubben framåt när det gäller klubbanda, engagemang, positivism och inspiration. Silver får man efter minst 15 års engagemang i klubben och SSDF (GDK är SSDF-ansluten klubb). Flink skänkte 2 stycken fotoalbum till klubben. Fotoalbumen speglar klubben 40-åriga historia. Årsmötet och årsfesten hölls i klubblokalen.

Klubben har investerat i ett nytt kombinerat ekolod, kartplotter och GPS, det blev Humminbird 998c DH Si Combo.

Under året har vi 14 dykutfärder i kalendern varav 12 st blir av samt fullbokad (totalt 15 dykare under veckan) dykvecka på Scorpius Dykcenter på Smögen, vecka 30, onsdag 24 juli till lördag 27 juli.

Vi har även i år båtplats i Hällekis (Hönsäters) hamn. Vi har arbetskvällar i Hällekis hamn och i Järna hamn, där vi byter länkar mm för att i utbyte få lägga i båten.

I början av juli hade vi After Work på Harrys/Stadt i Lidköping. Vi var 12 st åt grillbuffé och njöt av sommarkvällen på uteserveringen.

Vi hade oktoberfest hos Jocke och Lotta, mat och dryck till självkostnadspris.

I november hade vi 2 st prova-på-dyk.

Se även: Verksamhetsberättelse 2013.

2012

Fridykning

Fridykningen startade 9 januari och pågick hela våren. 7 maj var det terminsavslutning för juniorerna med sedvanlig korvgrillning vid gamla klubblokalen.

Fridykningen startade igen i slutet av augusti och pågick hela hösten. Avslutning 17 december i badhuset med julmust och pepparkakor.

Under året har några av våra äldre fridykare hållt på med fridykarcertifikat steg 1 och steg 2. De har även fått lära sig lite förstahjälpen kopplat till fridykning och lagom innan vintern kom fick de prova på att ta sig upp på ett isflak med hjälp av isdubbar (inomhus i bassängen).

Helgen den 17-18 november deltog sex stycken fridykare (två instruktörer och fyra elever) på FRIKS (Fridykarriksdag) i Göteborg. En fridykarkonferens för fridykare ifrån hela Sverige. Temat för detta året var säker fridykning och att tävla inom fridykning. Helgen innehöll både föreläsningar och praktiska moment i bassäng. Detta var mycket uppskattat av samtliga.

Under FRIKS knöts kontakter med representanter från Livräddarna Skövde. De har en verksamhet innehållande både livräddning och fridykning. Sara och Josefin deltog under hösten på en av deras träningar och tre representanter från Livräddarna Skövde deltog på en av våra träningar. Förhoppningen är att detta ska växa till ett samarbete där vi kan dela med oss av erfarenheter och resurser till varandra. Vi har under året haft ca 15 aktiva deltagare i vår snorkeldykning (juniorerna) i blandade åldrar, både killar och tjejer.

Sportdykning och övriga aktiviteter.

I januari åker 12 st GDK:are och MDK:are ner till Östra sjukhuset för att gå en tryckkammarutbildning. GDK fyllde inte ut platserna så MDK fick chansen att hänga med. Syftet är att känna på djupberusningen.

1* dykkurs med 12 deltagare startar 9 januari avslutad den 5 maj, då 10 elever certades.

3* kurs startar i november för 6 elever. Daniel Persson som ansvarig instruktör. Anne Larsson, Adam Persson, Josefin Ingsen, Jenny Söderlund, John Johansson och P-G Persson går kursen.

Vid årsmötet den 23 februari valdes Tomas Andersson till ny ordförande. Christer Ingsén lämnade GDK:s styrelse efter 40 år, under vilka han haft olika roller som ordförande och sekreterare. Förtjänstmärke i brons delades ut till Per Edlund, Tomas Andersson och Daniel Persson Jan-Olov Flink. Årsmötet hölls i Vantec:s lokaler och avslutades med smörgåstårta och kaffe.

Klubben firade 2012 sitt 40-års jubileum, en sådan viktig händelse ska naturligtvis firas ordentligt med en fest för klubbens medlemmar och deras respektive. Jubileumsfesten var lördagen den 24 mars kl 18.00 i Folkets hus, Gillestugan, Lidköping. Under kvällen åt och minglade vi samt att vi fick en resumé med bilder och anekdoter ur klubbens historia.

Ny klubblokal. Vi fick en rejäl hyreshöjning för gamla klubblokalen, i samband med att vi fick en ny hyresvärd 2012. Efter några samtal med nya hyresvärden, så fick vi ner hyran lite grann, men med den elkostnad som är, så är hyran ändå inte rimlig. Styrelsen har bollat frågan ett antal gånger, samt att vi bett er medlemmar komma på styrelsemötena för att få höra era åsikter. Beslutet som togs 28 maj är att vi säger upp lokalen. Uppsägning av lokalen gjordes även muntligt samma dag till hyresvärden. Vi har lokalen t.o.m. sista september i år.
Vi flyttar vår verksamhet till Dykboden i Götene. Där finns lokaler i källaren som vi får hyra samt att vi får tillgång till konferensrum mm. Den lokal som finns där måste renoveras och en del ska rivas. Vi behöver även måla och fräsch upp. Flytten skedde helgen den 22-23 september.

Under året har vi 11 dykutfärder samt dykhelg på Smögen 21-22 juli och dykveckan i Strömstad ons-lördag vecka 30.

Vi fick tillgång till båtplats i Hällekis (Hönsäters) hamn och på Smögen. Båten används flitigt i år.

Vi hade även kräftskiva hos Daniel, samt att MDK och LSDK ordnade dykpubar för Skaraborgsdykarna.

I november hade vi 2 st prova-på-dyk.

Se även Verksamhetsberättelse 2012.

2011

Fridykning

I februari på sportlovet (v7) gav vi möjlighet till sportlovslediga barn och ungdomar att komma och prova på fridykning några timmar en förmiddag.

2 maj hade vi terminsavslutning för juniorerna med sedvanlig korvgrillning vid klubblokalen.

En lördag i juli åkte några förväntans fulla fridykare till västkusten för att fridyka. Hamburgö blev målet för resan. Dagen bjöd på mycket soligt väder.

19 december hade vi julavslutning för juniorerna i badhuset med julmust och pepparkakor.

Under hösten har några av våra äldre fridykare påbörjat att ta fridykarcertifikat och de yngre har tagit snorkeldiplom. De har även fått lära sig lite förstahjälpen kopplat till fridykning och lagom innan vintern kom fick de prova på att ta sig upp på ett isflak med hjälp av isdubbar (inomhus i bassängen).

Vi har under året haft ca 10-15 aktiva deltagare i vår snorkeldykning (juniorerna) i blandade åldrar, både killar och tjejer.

Sportdykning och övriga aktiviteter.

Årsmöte på Lindärvas Pub.

Dykvecka på Källviken.

Vi har 8 utfärder i dykkalendern.

Götene är med på ett Skaraborgsdyk utanför Lysekil, med deltagare från Skövde och Mariestads dykarklubbar. Kustbevakningen besöker dykningen och kontrollerar behörigheten hos dykledaren.

Grillkväll Vantecs lokaler, Skarborgsdykpub.

Kräftskivan firas i år i Jung, hos John och Adam.

Glöggkväll i Skara hos Jocke och Lotta.

Planering av 40-årsjubileet påbörjas.

3 st prova-på-dyk i november.

1* dykkurs med 4 deltagare pågick under vintern och våren.

2* utbilning för 4 st deltagare.

Norgeresa till Kristiansand med 10 deltagare. Vi hyr en stuga på ön Stokken genom en av Kristiansands dykklubbar.
Läs mer här: Arkiv 2010-2011

I november åker 12 st ner till Östra sjukhuset för att gå en tryckkammarutbildning, i syfte att känna på djupberusningen.

Daniel, John, PG och Marcus har gått en specialkurs/blenderkurs på Sublight/SwedTech i Stockholm.

Dykledarkurs deltagare: Anne Larsson Adam Persson, Göran Gustafsson, John Johansson, Jenny Söderlund, Joakim Hellström. Daniel Persson ansvarig instruktör.

Se även Verksamhetsberättelse 2011.

2010

Årsmöte på Lindärvas Pub.

1* kurs pågår under vintern/våren med 10 deltagare, 5 killar och 5 tjejer.

Uppdyk 1*-kurs: Granvik 24 april, hela 2 gr i vattnet och strålande sol. Skår 6:e maj, även denna gång tur med vädret. Se även bildsidan, för bildbevis.

Marcus får sitt 3* cert. efter att ha utfört alla övningar.

Flink har dykledarutbildning för P-G, Mattias Å, Josefin.

Per och Tomas uppgradering av 1* instruktörscert.

Dykpub (Skaraborgsdyk)i Götene på Vantec, Poseidon visade bl.a. Rebreather.

Dykvecka på Källviken, Strömstad.

2* kurs pågår under hösten med uppdyk 23 oktober utanför Smögen. Snön ligger på marken när vi lämnar Götene men den förvinner någonstans efter Uddevalla. Det är ca 6 gr varmt i luften och 10 i vattnet. Härligt med våtdräkt. 5 personer genomför den 2* kursen, Anne, Jenny, Jocke, PG och Sandra.

2* instruktörer går en uppgradering i november. Per, Daniel och Tomas går kursen.