Arkiv 2014

DYKHELG RAMSVIK –
KRAV CERTNIVÅ MIN. 2*

Vi har bokat 12 platser på Ramsviks Stugby och Camping tors-lördag 29-31 maj. I priset ingår mat från torsdag lunch t.o.m lördag lunch, del i ”Sjöbodstuga 5 havsutsikt”, båt, luft.
Ramsvik fixar frukost, lunch och middag på kvällen. Dusch och bastu finns i servicebyggnaden. Medtag dykutrusning samt lakan, handdukar, hygienartiklar mm. Ca-pris för denna dykhelg är 2200 kr/person. Resekostnad ToR Ramsvik ingår ej.
Anmälan till: anmalan@gotenedyk.se ange vem du är, cert.nivå samt ev. matallergier. Sista anmälningsdag 1 maj (bindande anmälan). Först till kvarn gäller.

SKARABORGSDYK – RB WORKSHOP

Skaraborgsdyk är ett samarbete mellan Lidköping, Mariestad, Skövde och Götene Dykarklubb. Samarbetet har gått ett steg längre och innefattar nu även mer avancerad dykning – Skaraborgs Techdykare. Kravet idag för att få vara med på dessa utfärder är redundant luftkälla samt utbilning för deco-stopp.
Gruppen anordnar även Workshops som är för alla intresserade, först ut var en RB-workshop i GDK:s klubblokal. Ett antal RB-maskiner visades under kvällen, Fredrik Oldefors visade Apocalypse MkIV och en rysk IDA-71. Andreas Gustafsson och P-A Andersson visade sina Pelagian och Mikael Andersson visade Poseidon MK6. Alla berättade om fördelar och nackdelar med sina RB samt vad det inneburit för deras dykning. De berättade om varför de föredrar sina RB, elektroniskt eller mekaniskt styrda, slutna system. Intressant och lyckad kväll med stor uppslutning ca 20-talet deltagare.

FOTO- OCH/ELLER MARINBIOLOGIKURS

Vi har fått in tillräckligt många intresseanmälningar för både på foto- och marinbiologikurs. Vi kommer att gå vidare med detta och hoppas kunna erbjuda dessa kurser inom snar framtid.

ÅRSMÖTE OCH ÅRSFEST

Lördagen den 5 april gick Götene Dykarklubbs kombinerade årsmöte och årsfest av stapeln. Kvällen startade med årsmöte där ordförande Tomas Andersson hälsade alla välkomna. Årsmötet löpte på enligt dagordning, verksamhetsberättelsen lästes upp, ekonomisk rapport, styrelsen blev beviljade ansvarsfrihet för det gångna året, nya stadgar klubbades igenom samt val av olika funktioner. Stadgarna har jobbats igenom under 2013, då de gamla från 1973 behövde fräschas upp. De nya är anpassade till hur verksamheten ser ut idag.
Styrelsen ser ut så här efter årsmötet. Spana in menyn ovan – Om Götene Dykarklubb/Styrelse.
Götene Dykarklubb är en aktiv klubb, vilket märktes när det var dags att läsa upp verksamhetsberättelsen, 3 hela A4 sidor med olika aktiviteter. Under 2013 hade vi 81 medlemmar varav 64 seniorer och 17 juniorer. Sportdykningen har haft flera kurser under året allt från provapådyk, nybörjarkurser till avancerad dykning samt specialkurser som t.ex. torrdräktskurs. Vi har haft 14 dykutfärder samt en dykvecka.
Två av klubbens instruktörer Per Edlund och Daniel Persson har utbildat sig till Nitroxinstruktörer.
Klubben har även investerat i ett nytt ekolod till båten.
Fridykarverksamheten har under hösten fått ett uppsving, numera är det 15-20 elever på var träning. Fridykningen riktar sig till den (gammal som ung) som vill öka sin vattenvana och vill lära sig ”snorkla”. Fridykarna har haft en egen utfärd under sommaren, de har anordnat loppisar och åk till FRIKS (Fridykarriksdag) i Stockholm.
Efter årsmötet var det dags för fest. Festkommittén fixade en suverän kväll med god mat, dessert, snacks mm. Vi bjöds på ramslökssoppa, grillbuffé samt choklad- och jordgubbsmoussetårta till kaffet. En lyckad kväll för de 30-tal medlemmar och respektive som närvarade med glatt humör och många roliga historier.
Årsmötesprotokoll kommer inom kort.
Verksamhetsberättelse finns här: Verksamhetsberättelse 2013.

DYK PÅ PÅSKLOVET

Fridykning under påsklovet. Måndag 14/4 mellan 19-20. Måndag 21/4 – annandag påsk, fridykningen har lov. Måndag 28/4 kör vi som vanligt igen. Måndag 5/5 är sista fridykningen inomhus för våren.

Sportdykarkursen (nybörjarkursen, dyk med luft) har påsklov. Måndag 14/4 och 21/4 (annandag påsk) – påsklov, ingen kurs. Måndag 28/4 kör vi som vanligt igen, se schema.

Medlemstider i badhuset: Måndag 14/4 kl. 20.00-22.00. Medlemstider är fritt för alla medlemmar att utnyttja. Tänk på att inte dyka ensam. Ta med egen utrustning. Låna nyckel till badet? Kontakta styrelsen.
Du som ännu inte har cert. för sportdykning (du som går nybörjarkurs). Vill du utnyttja tiderna för att testa grejer eller öva? Du ska ha en instruktör med dig i bassängen. Utan instruktör får du endast simma eller fridyka, alltså vara i bassängen utan dykutrustning.

SKARABORGSDYK – RB WORKSHOP 10/4

Skaraborgsdyk är ett samarbete mellan Lidköping, Mariestad, Skövde och Götene Dykarklubb. Samarbetet har gått ett steg längre och innefattar nu även mer avancerad dykning.
Först ut i detta samarbete är en RB-workshop torsdagen den 10/4 kl 18:00 i vår klubblokal. Under kvällen blir det information om vad samarbetet med avancerad dykning innebär samt om RB. Ett antal RB-maskiner kommer att visas, bl.a. Poseidon MK6, Pelagian, Apocalypse MkIV. Ingen anmälan till detta event. Frågor maila PG p-g.persson@vantec.se. Alla medlemmar är välkomna.

KEPS MED GDK-LOGGA ENDAST 100 KR

Klubben har köpt in 20 st kepsar med GDK-logga. Vi säljer dem för 100 kr, överskottet går till klubben. Kepsarna förmedlas under Dykbodens öppettider, tisdag och torsdag 17.00-20.00

keps20142 keps20141

BILDER FRÅN NYBÖRJARKURSEN

Nu finns bilder från nybörjarkursen i sportdykning, på vår bildsida.
Kika här: Nybörjarkurs bassängdyk.

BASSÄNGSÖNDAG 6/4

Medlemstid i badhuset, söndag 6/4 kl. 10.00-12.00. Medlemstider är fritt för alla medlemmar att utnyttja. Tänk på att inte dyka ensam. Ta med egen utrustning.
Du som ännu inte har cert. för sportdykning (du som går nybörjarkurs). Vill du utnyttja tiderna för att testa grejer eller öva? Du ska ha en instruktör med dig i bassängen. Utan instruktör får du endast simma eller fridyka, alltså vara i bassängen utan dykutrustning. Göran låser upp badhuset, så det är bara att ”dyka” upp. Välkommen!

ÅRSMÖTE SAMT ÅRSFEST 5 APRIL

Årsmötesklubba
Lördagen den 5 april kl. 18.00 har vi årsmöte med efterföljande årsfest i vår klubblokal i Götene. Vi kommer att servera mat och dryck till självkostnadspris. Ni tar som vanliga med det glada humöret.
Alla medlemmar och deras respektive är hjärtligt välkomna.
Mat inklusive ett glas vin eller en öl kostar endast 180 kr/person. I priset ingår mat, dryck till maten, kaffe, kaka och snacks. Dryck (alkholfritt, vin, öl, cider) finns att köpa till bra priser, under hela kvällen.
Anmäl dig via mail och inbetalning till klubbens bankgiro, senast fredag 21 mars. OBS! Anmälan till årsfesten är giltig först när inbetalning skett till klubbens bankgiro: 863-0030. Märk inbetalningen med Årsfest, ange även ditt namn.
Maila anmalan@gotenedyk.se ange vem/vilka du/ni är som kommer samt ev. matallergier.

Agendan för mötet: de sedvanliga valen samt stadgeändringar. Endast medlemmar har rösträtt på årsmötet. Röstlängd finns på mötet. Ev. motioner/propositioner ska mailas in till styrelse@gotenedyk.se, senast 31 januari.

Årsmöteshandlingar:
• Stadgarna (nya och gamla) samt dagordningen mailas ut på begäran.
Maila webmaster@gotenedyk.se för att begära ut handlingarna.
Handlingarna finns tillgängliga någon vecka före mötet.
• Alla handlingar(dagordning, stagdar, ev. motioner/propositioner) finns på årsmötet.

FOTO- OCH/ELLER MARINBIOLOGIKURS – INTRESSEFÖRFRÅGAN

Styrelsen funderar på olika kurser och aktiviteter för att öka kunskap och engagemang i klubben. Vi har en tanke om att anordna en grundkurs i foto och en fortsättningskurs i undervattensfoto. Vi har även pratat om att anordna en marinbiologikurs eller en föreläsning. Vi vill nu att ni medlemmar talar om det är något som ni vill gå. Är det här kurser som vi ska anordna? Är det något som lockar? Vi vill ha era åsikter. Maila intresse/åsikter till webmaster@gotenedyk.se senast den 31 mars.

SPONTANDYK SÖNDAG 30/3

Spontandyk kusten på söndag 30/3. Samling kl. 08.00 Volvo Lidköping. Grill finns. OBS! Sommartidsbytet, vi förlorar en timme natten mellan lördag och söndag. Ring Per om du vill hänga med, tel: 0733-86 69 06.

MEDLEMSKORT NYTT FÖR 2014

Information från SSDF 2014-02-19, angående medlemskort 2014. Efter en undersökning förra året som visade att få använder sitt medlemskort, har styrelsen beslutat att sluta skicka ut korten till alla via brev. Vill du ha ditt medlemskort så går det bra att höra av dig till SSDFs kansli så får du det skickat till sig via e-post i en PDF eller utskrivet via brev. SSDF tittar på ett system som gör att vi kan visa upp det i en mobil eller skriva ut det själva direkt från webben. Kontakta SSDFs kansli på info@ssdf.se, ange namn, adress och förening. Läs mer här: SSDF Medlemskort 2014

NITROXKURS VÅREN 2014

Klubben kommer anordna sin första Nitroxkurs under våren 2014. Nitroxkursen innehåller både teori och dykövningar. Kursen ger dig kunskapen att dyka med Nitroxblandningar mellan 21-40% syre. Du kommer bland annat att få lära dig fysiologi, tabellhantering, dykplanering och analysering av din Nitroxblandning.
Förkrav: min 2*-dykare. Vi behöver ha 5 elever för att kursen ska bli av.
Intresseanmälan och funderingar? Kontakta Per 0733-86 69 06 eller Daniel på 0706-47 16 76.

BASSÄNGSÖNDAG 9/3

Medlemstid i badhuset, söndag 9/3 kl. 10.00-12.00. Medlemstider är fritt för alla medlemmar att utnyttja. Tänk på att inte dyka ensam. Ta med egen utrustning.
Du som ännu inte har cert. för sportdykning (du som går nybörjarkurs). Vill du utnyttja tiderna för att testa grejer eller öva? Du ska ha en instruktör med dig i bassängen. Utan instruktör får du endast simma eller fridyka, alltså vara i bassängen utan dykutrustning. Josefin och Christer låser upp badhuset, så det är bara att ”dyka” upp. Välkommen!

DYKKALENDER 2014

Nu har vi planerat dykkalendern för 2014. Enkäten har varit en bra utgångspunkt inför årets kalender. Enkäten visar att de flesta är nöjda med utfärderna som de varit under åren.
Kika här: Dykkalender 2014 och Dykenkät 2014. Dykkalendern kan komma att ändras, kompletteras och utökas. Håll koll på hemsidan.
Anmälan Klubbdyk: Ring dykledaren. Senast 5 dagar före utfärd. Dykledare varierar som vanligt.

DYKMÄSSA SKÖVDE

Inbjudan Dykmässan från St Helena (Skövdeklubben):
”St:Helena har årsmöte 8/3, mellan 12:00 och 16:00 kommer vi ha som förra året en dykmässa i samband med årsmötet. Medverkan från Dykmagasinet Karlstad, Dykboden Götene och Dan Berg. De kommer att ställa ut och även ha försäljning, ytterligare utställare kan ev. komma att ansluta senare. Platsen är kårhuset boulogner. Alla dykare är välkomna att titta in!”.
Komplettering till inbjudan: ”Vill härmed bjuda in alla klubbar i Skaraborg till att stanna kvar efter mässan och vårt årsmöte för att äta tillsammans med oss och dricka lite öl, eller vad man nu tycker om. Anmälan sker genom att betala in kostnaden för mat, 130 kr på Bg 5667-7073 så de finns där senast 4 dagar innan mötet, det är Kårhuset/restaurangen som vill ha besked om hur många vi blir senast då. Välkommen.”

ENKÄT FÖR DYKUTFÄRDER 2014

Ett stort tack till alla ni 24 dykare som svarat på enkäten. Era åsikter kommer att ligga som underlag för årets dykkalender.

BASSÄNGSÖNDAG 16/2

Medlemstid i badhuset, söndag 16/2 kl. 10.00-12.00.
Medlemstider är fritt för alla medlemmar att utnyttja. Tänk på att inte dyka ensam. Ta med egen utrustning. Du som ännu inte har cert. för sportdykning (du som går nybörjarkurs). Vill du utnyttja tiderna för att testa grejer eller öva? Du ska ha en instruktör med dig i bassängen. Utan instruktör får du endast simma eller fridyka, alltså vara i bassängen utan dykutrustning. Ring PG eller någon i styrelsen för att låna nyckel till badet.

PROVA PÅ FRIDYKNING PÅ SPORTLOVET

Är du nyfiken på vad fridykning (snorkling) är för något? På sportlovet har du möjlighet att testa. Måndagen den 10/2 kl 10.00-12.00 har vi ”prova på fridykning” för sportlovslediga barn i badhuset i Götene. Det kostar 20 kr. Anmäl dig till Christer Ingsén 070-6799571.

Fridykarutbildningen riktar till den som vill öka sin vattenvana och vill lära sig ”snorkla”. En fridykare använder snorkel, cyklop och simfenor som utrustning. Enkelt att använda, bära och förvara.
Fridykningen är för alla oavsett ålder. Enda kravet vi har, är att man är simkunnig.

DYK PÅ SPORTLOVET

Fridykningen pågår som vanligt under sportlovet. Måndag mellan 19-20. Även extra prova på fridyk, på måndag förmiddag. Se ovan.
Sportdykarkursen däremot (nybörjarkursen i dyk med luft) har lov.
Medlemstider i badhuset:
Måndag 10/2 kl. 20.00-22.00 och söndag 16/2 kl. 10.00-12.00.
Medlemstider är fritt för alla medlemmar att utnyttja. Tänk på att inte dyka ensam. Ta med egen utrustning. Du som ännu inte har cert. för sportdykning (du som går nybörjarkurs). Vill du utnyttja tiderna för att testa grejer eller öva? Du ska ha en instruktör med dig i bassängen. Utan instruktör får du endast simma eller fridyka, alltså vara i bassängen utan dykutrustning. Ring PG eller någon i styrelsen för att låna nyckel till badet.

ÅRSUTSKICK 2014

Årets utskick via posten: 2014 årsinfo.
OBS! Vår kassör kommer inte att skicka ut någon medlemsavgiftavi/faktura via mail i år (årsmötesbeslut) pga tidsbrist.

PLANERADE KURSSTARTER VÅREN 2014

Fridykning: Start måndag den 13 jan kl. 19.00 – 20.00. Västerbybadet, Götene.
Sportdykning: Nybörjarkurs start måndag 13 jan kl. 18.30, samling i badhusets entré.

KURSSTART FRIDYKNING 13/1

Fridykningen startar måndag 13 januari 2014, som vanligt i samband med skolstart. Vi håller till i Götene badhus, Västerbybadet, måndagar mellan kl 19.00-20.00.
Fridykarutbildningen riktar till den som vill öka sin vattenvana och vill lära sig ”snorkla”. Fridykningen är för alla oavsett ålder. Enda kravet vi har, är att du är simkunnig. Kika menyn ”Kurser” ovan för mer info.
Anmälan eller önskas mer information?
Kontakta Göran på tel 0731-80 09 25 eller Sara tel: 0768-18 47 08.