Arkiv 2012

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

ÖNSKAR GÖTENE DYKARKLUBB.

BLÄCKFISK I GULLMAREN

Ni vet väl att det finns några arter med bläckfisk i Gullmaren?
Oktober är den månad då de brukar visa sig, främst på natten men kan synas till på dagen.
Här simmar bläckfisken: Bläckfisk 2012
Bläckfisken är en liten rackare på ca 4 cm. Se här:Bläckfisk 2012

ANMÄLNINGAR TILL DYK

Årets dykkalender är avslutad, sista dyket i kalendern avklarades den 9 sept. Det blir fler dyk men spontana, så håll utkik här, på mailen eller på Facebook.

BADHUSTIDER

Vi har bokade tider i Götene Badhus, dels tider för kurser och prova på dyk, dels tider som är fria att använda av klubbens medlemmar. Mer info klicka här bad1213.

VILL DU UPPTÄCKA VÄRLDEN UNDER YTAN?

Då är vår nybörjarkurs i sportdykning något för dig. Vi lär dig att dyka ner till 18 m. Nybörjarkursen startar 7 januari 2013. Sista dag för anmälan är den 15 december 2012.
Läs mer om våra utbildningar under menyn kurser.
Önskas information eller vill du anmäla dig?
Kontakta Per Edlund 0733-86 69 06.

STYRELSEMÖTE FLYTTAT TILL 19/12

Nytt datum för styrelsemöte onsdag 19/12 kl 1830.
Vi ses som vanligt i klubblokalen. Välkomna!
Mötet den 5/12 blev inställt pga snöoväder.

GDK:S KURSER –
HÖST/VINTER/VÅR 2012-2013

GDK är en aktiv klubb och vi utbildar fri- och sportdykare, från nybörjare till avancerade dykare.

  • Fridykningskursen startade 20 augusti och håller på fram till våren.
  • Prova på dyk – apparatdykning/sportdykning, 12 och 26 november.
    1* – Nybörjarkurs startar i januari 2013, anmälan senast 15 dec 2012.
  • 2* – Fortsättningskurs start våren 2013, anmälan senast 31 januari 2013.
  • 3* – Avancerad kurs startar måndagen den 29/10 kl 18.00 till 20.30.
  • Tryckkammarutbildning oktober 2013. Intresseanmälan 15 augusti.

Är du intresserad? Läs mer under menyn kurser.

PROVA PÅ DYK 12 OCH 26 NOVEMBER

Är du sugen på att känna på känslan av andas under vattnet?
Vill du börja dyka och upptäcka det fantastiska livet under ytan?
Smakprov på vad du kan se under ytan finns i vårt fotoalbum.
Klicka på länken till ovan i menyn.
Vi har 2 tillfällen med prova på dyk i år, de är den 12 och 26 november. Prova på dyket kostar endast 100 kr och vi håller till i Götene badhus.
Kravet vi har är att du fyllt 15 år och är simkunnig.
Önskas information eller vill du anmäla dig? Kontakta Marcus Karlsson 0722-48 65 68.

LSDK BJUDER IN TILL DYKPUB 17 NOV

Logga Skaraborgsdyk

Nu är det dags igen för Skaraborgsk Dykpub. Denna gång i Lidköpings Sportdykarklubbs regi. Lördag den 17 november går evenemanget av stapeln. Programmet för kvällen: Kl 17.00 Samling i LSDK:s lokal på Sockerbruket. Det blir film- och fotovisning från årets händelser. Dyksnack, ”nya” dykplatser, Skaraborgsdyken osv. Prat mm. inkl. dryck.
Kl 19.00 går vi vidare mot Sallys eller Smedens för lite god förtäring.
Humana priser utlovas. Film & fotomaterial önskas in från resp. klubb i förväg.
Anmälan/bilder/film tas upp via respektive klubb. Senast söndag 4 november. GDK anmäler sig till Daniel Persson antingen via mail anmalan@gotenedyk.se eller tel 0706-47 16 76.

NYA LOKALEN

I dag 22 september har det stora flyttlasset gått med hela klubbens utrustning. Allt är nu tömt och städat, det blev några vändor till tippen med en massa skräp.
Nya lokalen börjar bli riktig bra. Vi har börjat få lite ordning, men det finns fortfarande en del jobb kvar, plocka i ordning och hänga upp saker.
Vi ska även snygga till lite i hallen utanför vårt rum, där vi ska ha vår soffa. Här ska vi måla golv, väggar och tak samt byta fönstret. Nästa arbetskväll blir i början av oktober, återkommer med datum.
OBS! Kompressorn är inte installerad än, så just nu kan vi inte fylla luft.
Vad händer i lokalen? Läs här Klubblokalen.

Nya lokalen 2012 bild 11Nya lokalen 2012 bild 13

Nya lokalen 2012 bild 15Nya lokalen 2012 bild 12

Nya lokalen 2012 bild 14 Bilderna finns även på bildsidan.

KURSSTART 3* KURS MÅNDAG 29 OKTOBER

3* – Avancerad sportdykningkurs startar måndagen den 29/10 kl 18.00 till 20.30. Läs mer i menyn Kurser.

ÅTERLÄMNING AV HYRD UTRUSTNING

Ni som hyrt utrustning vet ju att det är dags att lämna tillbaka den nu. Daniel finns i lokalen ikväll, 2 okt, kl 18.30 (nya lokalen), samt
imorgon onsdag, 3 okt, kl. 18.00 (det är styrelsemötesonsdag, så var där före 18.30). Ni som inte kan/hinner åka till Götene, kan lämna utrustningen till Daniel på hans jobb. Ring Daniel och bestäm tid och plats, för överlämning av utrustningen. Tel till Daniel: 0706-47 16 76.

ARBETSHELG 22 – 23 SEPT KL 9.00.

Nu är det dags för slutspurten med vår klubblokal. Den 23/9 skall vi vara utflyttade. Idag onsdag 19/9 har vi flyttat nästan allt ifrån vår gamla klubblokal till den nya. OBS! Även kompressorn är flyttad, så just nu kan vi inte fylla luft.
På lördag ska vi tömma det sista i gamla lokalen samt kasta allt skräp på återvinningen, ÅVC är öppet till 12.00. Vi träffas kl 09.00 i gamla lokalen och sorterar och lastar skräp.
Hör gärna av er innan så att vi vet hur många vi blir.
Alla är hjärtligt välkomna att komma och hjälpa till.
Ring Daniel Perssson 0706471676.
Flytten kommer att ske helgen den 22-23 september.
Vad händer i lokalen? Läs här Klubblokalen.Ny lokal målad 2012

Så här såg det ut i onsdags 12/9.
Fler bilder finns på bildsidan.

3* KURS STARTAR I OKTOBER

Daniel Persson och Per Edlund kommer att ha en 3* kurs i höst. Planen är att försöka göra nästan alla dyk och praktiska övningar under hösten samt köra teori under vintern (enligt Förbundet kommer den nya boken i oktober). Kursen kommer att starta i början av oktober.
Är du intresserad? Läs mer i menyn Kurser.
3* är en avancerad utbildning i sportdykning, en fortsättningskurs efter 2* utbildning.

FRIDYKNINGEN STARTAR 20 AUGUSTI

Fridykarutbildningen är en del av klubbverksamheten.
Främst riktar den sig till barn och ungdomar som vill öka sin vattenvana, men även vuxna är välkomna. Fridykningen är för alla oavsett ålder, som är sugna på att använda sin snorkel, cyklop, och simfenor. Enda kravet vi har, är att man är simkunnig. Under hösten, vintern och våren pågår fridykarutbildning i Götene Badhus.
Fridykningen startar måndag 20 augusti kl 19.00-20.00. Vi håller till i Götene badhus. Kostnad = medlemsavgift, läs mer här: medlemsavgift.
Frågor och funderingar? Kontakta Göran på tel 0731-80 09 25.

FORTSÄTTNINGSKURS DYKNING 2**

2*-kursstart skjuts på framtiden då vi endast fått in 3 anmälningar. Kursen måste ha minst 5 deltagare.
Varför ska man gå en 2* kurs? Läs mer i menyn Kurser.

SKARABORGSDYK 25 AUG OCH 1 SEPT.

Lördag den 25 augusti anordnade MDK Skaraborgsdyk. GDK och MDK närvarade. Vi fick en lyckad dag med fint väder och 3 fina dyk, varav ett nattdyk.
Thomas Forsell filmade. Här finns filmen: MDK-film aug 2012.
Lite bilder togs också, se här: GDK-bilder aug 2012.

Lördag den 1 september anordnade GDK Skaraborgsdyk med vrakdyk i Vänern. GDK-dyket krockade med andra evenemang hos de andra klubbarna, så endast GDK närvarade. Hoppas på fler skaraborgsdykare nästa år.
GDK fick en härlig dag på Vänern, solen sken och nästan vindstilla. Blev 3 fina vrakdyk, Kullen, Gubbens håla och Atlantica. Här finns bilder från GDK-dyket: GDK-bilder sept 2012.

Liten favorit i repris:
MDK:s Thomas Forsell filmade vinterns tur i tryckkammaren.
Här är filmen på de kväveberusade dykarna: Tryckkammare 2012.

DYKVECKAN 2012

Dykvecka 2012 båt

Varje år under vecka 30 åker Götene Dykarklubb till Strömstad på dykvecka, likadant i år. Dykveckan är numera en halv vecka, onsdag till lördag men namnet lever kvar. Strömstad har fina dykvatten med rikt djurliv, fina väggar, stenformationer mm. Variation enkelt uttryckt. Dyk som passar alla, även våra nybörjare.
Tidigt på onsdag morgon rullade några bilar i väg med 11 dykare, dykprylar, packning och dykbåt. Siktet var inställt på Källviken Turist och Konferens, norr om Strömstad. Gänget var framme strax före lunch, så vi hann montera upp kompressorn och lägga i båten. Lunchen åts snabbt, alla var dyksugna.
Strömstad Långön Dykvecka 2012

Vi packade raskt båten med alla dykgrejer, sedan gav vi oss ut med båten för första dyket. Vi åkte till Långön i Strömstads skärgård. Solen sken och det blev fina dyk. När alla gjort premiärdyken, åkte vi tillbaka till Källviken för middag och sedan ett kvällsdyk.
Torsdag tog vi båten till Bleksundsholmen där vi gjorde 2 dyk med mellanliggande paus för lunch och fika. Solen sken även denna dag, så några av oss blev lite röda i skinnet.
Dykvecka 2012 Holmen Grå

På fredag anslöt ytterligare 3 dykare samt en av dykarnas familj. Nu var vi 17 stycken så båten fick gå dubbla vändor för att klara all utrustning och alla människor. Vi åkte till Holmen Grå. Samma procedur den här soliga dagen, 2 dyk samt lunch och fika.
Det som skiljde sig var att Anne, som är inne på sin tredje dyksommar, skulle fira 100 timmar under ytan. Traditionen säger att man ska ta med sig en flaska skumpa ner som ska öppnas och drickas. Skumpan bör vara av det billigare slaget typ mousserande vin, eftersom det blandas med saltvatten.

Dykvecka 2012 Anne SkumpaNär Anne med sin parkamrat Daniel kommer upp efter dagens sista dyk, hämtas skumpan och de går ner under ytan igen. Nu ska flaskan öppnas under ytan, inget är förberett. Folien ska bort, metallställningen ska tas av och korken ska upp. Efter lite grejande så smäller korken upp med en kraftig smäll, högre ljud än på land. Anne ta en klunk med skumpa och den smakade ok, trots saltvattnet omkring. Daniel som är med som parkamrat och fotograf smakar också. Eftersom flaskan ser tom ut under vattnet, så sätter Anne inte tummen för flaskans öppning. När de kommer upp till ett hurrande gäng på klipporna, så visar det sig att flaskan är princip full. Dessvärre så är det lite lite saltvatten i flaskan så drycken smakar illa.
Väl uppe på land och alla grejer är packade, far gänget in till Källviken där det vankas pizza. Eftersom det är sista kvällen så sitter dykgänget upp lite längre och pratar om allt och inget. Mycket dyksnack förstås.
Lördag morgon efter frukost, städas rummen ur och vi som är kvar åker ut på veckan sista dyk. Blir endast ett dyk den här dagen, för efter en sen lunch är det dags att rulla hem.
Tack alla som var med och förgyllde veckan.

Dykvecka 2012 hummer

Fler bilder från dykvecka finns, klicka på länken fotoalbum i menyn.

BÅTPLATS HÄLLEKIS

Vi har numera en båtplats hela säsongen uppe i Hönsäters hamn (Hällekis). Vi betalar inget för den, bara vi hjälper dom ifall dom behöver hjälp. Kan vara allt ifrån att byta nån boj, till att rädda någon propeller. Efter dykveckan kommer båten att finnas i Hällekis igen. Daniel har nyckel mm till båten hemma hos sig.

DYKBÅTEN

Dykbåten är lagad och tillfixad. Per och Daniel pysslade om båten i veckan. Båten finns i Hällekis fr.o.m söndag 12 aug.

ONSDAGSDYK

LSDK (Lidköpings klubben) har vissa veckor onsdagsdyk.
Vi kan få hänga med i mån av plats, är vi mkt folk, tar vi vår båt också. Det är vrakdyk ute i Vänern som gäller dessa kvällar.
Krav på dykare: bra lampa som ger mycket ljus (mörkt i Vänern), erfarenhet (ha bra koll på avvägningen) samt ha god erfarenhet av mörka vatten.
Daniel eller Marcus är de som har koll på om det blir onsdagsdyk. Kolla med dem om du är dyksugen mitt i veckan.

NYA BILDER

Dyksäsongen är i fulll gång och nya bilder strömmar in på vår bildsida. Du har väl sett dem? Om inte kika här: Fotoalbum

AVANCERAD KURS I SPORTDYKNING 3*

Daniel Persson och Per Edlund funderar på att dra igång en 3* kurs i höst. Planen är att försöka göra alla dyk och praktiska övningar under hösten samt köra teori under vintern (enligt Förbundet kommer den nya boken i oktober).
Hur många är det som är sugna? Anmälan senast 20 augusti. Läs mer här i menyn kurser.

KRÄFTSKIVA

Kräftskiva 2012

GDK:s årliga kräftskiva anordnas lördag den 18 augusti kl 1800. I år är vi hos Daniel Persson i Gillstad. Daniel är ny festarrangör, då Tomas fick förhinder.
Vi kommer att tillbringa kvällen ute i gamla ladan. Ta med varmare kläder ifall det blir kallt på kvällen. Vi ordnar med tallrikar, glas, bestick samt kaffe och kaka. Grill finns, för er som vill ha annat att äta än skaldjur.
Sista anmälan 11 augusti.
Anmäl dig/er till Daniel via telefon eller mail.
Tel: 0706-47 16 76. Mail: daniel.persson02@telia.com.

DYKPLATSER

Sidan med dykplatser är uppdaterad. De gamla pärmarna är inscannade. Kika i menyn – Dykplatser.

LUFTANALYS

Luftanalysen finns nu på hemsidan. Kika under fliken Luftjour eller Fyllningspriser. Snabbaste sättet att hitta våra luftvärden, klicka här: Luftanalys 201205.

DYKBÅTEN

Dykbåten är på lagning, propellern har blivit lite ”sliten” efter helgen på Smögen samt dykveckan i Strömstad. Vi återkommer med info om när den ligger i Hällekis igen

GLAD SOMMAR

GDK önskar alla medlemmar och alla andra som hittat vår hemsida, en riktigt härlig, solig och glad dyksommar!

krabba 2012
Dyk lugnt och kolla in hemsidan ofta.

KLUBBLOKAL

Nu har arbetet startat med nya klubblokalen. Spännande!
Det finns fr.o.m 13 juni en ny flik på menyn som heter Klubblokal. Här kommer det finnas information om arbetskvällar och hur långt vi kommit.
Flytten kommer att ske helgen den 22-23 september.
Nyfiken? Klicka på Klubblokalen i menyn eller här Klubblokalen.

DYKVECKAN 2012

Nu närmar sig dykveckan med stormsteg. För mer info läs här: Inför Dykvecka 2012.
Frågor och funderingar? Kontakta P-G 0733-66 60 52.

DYKHELG SMÖGEN 21-22 JULI

Den 21-22 är vi några som åker ner och dyker på Smögen. Vi bor på Scourpius där vi även kan fylla luft. Scorpius har vandrarhemsstandard, ta med lakan och handdukar. Täcke och kudde ska finnas där. Det finns kök så vi kan ordna mat om vi vill eller så går vi ut och käkar.
Planen är att kunna göra båtdyk, alltså max 8 dykare i båten.
Boendet kostar 250kr. Luftfyllning 70kr. Båthyra på 100kr/person och bränsle. Anmälan till Daniel på 070-647 16 76.

BÅTSKJULET SÅLT

Efter budgivning så fick till slut vårt båtskjul ny ägare. Läs även här: Klubblokalen.

BÅTPLATS SMÖGEN

Vi har numera en tillfällig båtplats i Smögen. Vi kommer att båten där fram till dykveckan. Daniel har nyckel mm till båten hemma hos sig.

GLAD MIDSOMMAR

GDK önskar alla medlemmar och andra intresserade som hittat vår hemsida, en riktigt härlig, solig och glad midsommar!
Sjöstjärna 2012

Dyk lugnt!

FÖRRÅDSBYGGNAD SÄLJES

Förrådsbyggnad säljes i befintligt skick.
Byggnadens storlek: 5,5×11 meter. Portens storlek: 4,15×2,75 meter. Förrådsbyggnaden är byggd i väggsektioner, förberedd för nedmontering. Väggarna är i trä medan taket är i plåt. Fler bilder finns på Blocket.
Köpare står för nedmontering samt bortforsling.
Pris 15 000 kr eller högstbjudande.
Intresserad? Kontakta Göran på tel 073-180 09 25 eller maila goran_gustafsson6@hotmail.com.

Båtskjul 2012

DYKVECKA 2012

Dykveckan blir i år, som tradition bjuder, i Strömstad, ons-lördag vecka 30. Klicka på ”Inbjudan Dykvecka” nedan för information om priser, boende mm. Bindande anmälning skickas senast 20 juni till: anmalan@gotenedyk.se.
Skriv vem du är, hur många som kommer, ev. matallergier samt cert.nivå. Ni som anmält er intresse, skicka in ett nytt mail med bindande anmälan.
Efter midsommar kommer fakturor att mailas ut handpeng på Dykveckan. Inbjudan Dykvecka 2012.

DYK I HÄLLEKIS HAMN 6 JUNI

På onsdag förmiddag skall några av oss åka till Hällekis för att städa av botten i hamnen och kolla lite bojar till båtarna.
Är det någon som känner för att följa med? Det är ju en ledig dag på onsdag. Bra sätt o fira nationaldagen =). Vi tänkte träffas där kl.09.00 och vi borde vara klara runt kl 12.00. Det är jag (Daniel), Per och Adam som kommer att dyka med er.
Dyket är i första hand avsett för 1 stjärninga dykare, som vill få mer vattenvana. Om några av er 2 eller 3 stjärniga vill vara med så är ni välkomna. Hör av er bara så jag vet hur många som kommer.
Vill ni hänga med? Ring Daniel på 070-647 16 76 eller maila daniel.persson02@telia.com.

MÅNADSMÖTE I KLUBBLOKALEN

Måndag 28 maj kl. 18.30 är det styrelsens månadsmöte.
OBS! Nytt datum och veckodag. Klubbens styrelsemöten är öppna möten. Alla klubbens medlemmar är välkomna. Väl mött!

NYCERTADE DYKARE

GDK har nyligen avslutat en enstjärnig kurs, där 12 st elever har deltagit. Efter många bassängpass med upprepade övningar så var det dags, att komma ut i öppet vatten för att testa på de nya kunskaperna.
Första helgen åkte hela skaran med elever och instruktörer/dykledare till Granvik vid Vättern, för att känna på det lite svalare vattnet. Alla elever gjorde precis vad de skulle och hela dagen förlöpte bra. Övningarna var bla. problemlösning, livräddning, octuposandning mm.

1* 2012 Elever och instruktörer GranvikElever och instruktörer.

Helgen därpå var det dags att åka till kusten. Vi begav oss till Fossens camping (Gullmarsfjorden). Väderprognosen varnade för friska vindar, men vid Fossen fann vi lite lä mot vinden samt lite solsken. Denna dagen var det 10 st elever då 2 st hade förhinder. Alla 10 elever genomförde under dagen 3 st dyk.
Vi började med ett 18 m dyk som alla elever klarade galant. Efter det var det korvgrillning innan det var dags för nästa dyk. Det blev ett lindyk,där eleverna fick känna på att gå ner längs en nedstigningslina. Vid lindyk är det lite svårare att ha koll på sin nedstigningshastighet, men även detta gick bra. Sista dyket gjorde eleverna som ett riktigt dykpar, med planering av tid/djup samt tillgång till luft i flaskan.
När vi var klara med dagen, så kunde vi som instruktörer inget annat göra, än att ge våra elever bra med beröm, för dom har vuxit från nybörjare till riktigt bra dykare. Kvällen avslutades i klubblokalen med utrustningsvård, luftfyllning och diplomutdelning.

1* 2012 Dykledare och medhjälpare Granvik 2 1* 2012 Dykledare och medhjälpare Granvik 3

Dykledare och medhjälpare. Fler bilder finns på bildsidan.

FILMSIDAN PÅ YOUTUBE

Vår Youtubesida har av någon anledning avslutats.
En ny har skapats, se länken ovan. Vill du lägga upp en film? Kontakta webmaster för inlogg.

FRIDYKNINGSAVSLUTNING

Måndag 7 maj är det fridykningsavlutning.
Vi samlas utanför badhuset kl 19.00, för att gemensamt åka till klubblokalen. Frågor? Kontakta Sara, Sandra, Christer eller Göran. Välkomna allihop!
OBS! Ingen fridykning på måndag 30/4 (Valborgsmässoafton).

MÅNADSMÖTE I KLUBBLOKALEN

Nu på onsdag 2 maj kl. 18.30 är det styrelsens månadsmöte. Mötet är öppet för alla klubbens medlemmar. Denna gång har vi frågor som berör alla medlemmar, det vore bra om ni har möjlighet att komma. Välkomna allihop!

MDK ANORDNADE SKARABORGSK DYKPUB

Mariestads Dykarklubb inbjöd klubbarna som är med i Skaraborgsdyk till Dykpub. Lördagen den 14 april åkte 13 glada GDK:are till Café Holmen i Mariestad. Kvällen började med mingel, därefter så höll Hans Örnhagen en mycket intressant och underhållande föreläsning om dykningens historia.
Hans Örnhagen är SSDF:s förbundsläkare. Han är mycket kunnig inom dykerimedicin och dykhistoria.
Här är hans hemsida: Örnhagen
Kvällen avslutades med mat, dryck, mer mingel, loggatävling och mycket dyksnack. En trevlig kväll helt enkelt, där ca 35 dykare umgicks och utbytte erfarenheter.
Loggatävlingens syfte var att ta fram en gemensam logga för dyksamarbetet ”Skaraborgsdyk”. Tävlingen vanns av Andreas Flygare, GDK. Grattis Andreas!

Logga Skaraborgsdyk

AVROSTNINGSDYK

Det traditionsenliga avrostningsdyket, som i vanliga fall sker på Långfredagen, flyttades i år till Påskdagen. Väderprognosen utlovade mycket vind och snö på fredagen. Påskdagens morgon grydde. Solen sken, blå himmel och några minusgrader. 4 tappra dykare gav sig av mot kusten och Skår. Väl framme på plats, möttes vi av ett spegelblankt hav och mer sol. Bättre start på dykdagen är svårt att få. Första dykparet gjorde sig i ordning, för att inta havet. Dagen blev fantastisk, alla dykare gjorde 2 dyk var. Vi tog en paus mellan dyken för att grilla korv och hamburgare. Naturligtvis slank det ner lite fika också.

Påskdagen 2012 Anders o Daniel

Här ser vi Anders och Daniel på väg i, medan Per och Anne väntar på land.

JUBILEUMSFESTEN – GDK 40 ÅR

40 årsjubileum Flink FörrGötene Dykarklubb hade sitt första protokollförda möte den 27 mars 1972. Två månader efter mötet så tillsattes den första styrelsen.
Lördagen den 24 mars i år (2012) hölls en jubileumsfest i Lidköping, för klubbens alla medlemmar, deras respektive samt en del av de eldsjälar som tidigare varit aktiva, då när klubben var ung. Festen hölls nästan precis på dagen, 40 år efter första mötet. 40 årsjubileum gammal bild

Det är inte så många dykklubbar i landet som varit med så länge som Götene. Vi är idag både en av de äldre klubbarna och en av de större klubbarna enligt SSDF.
Jubileumsfesten lockade 50-talet personer. Kvällen började med mingel där man kunde titta på bilder från 70-talet till idag. En hel del har hänt både när det gäller utrustning, utseende och klädsel.

40 årsjubileum ChristerChrister Ingsén tog till orda och hälsade alla välkomna.
Därefter visade Jan-Olof Flink ett bildspel. Han berättade om bilderna, pekade ut personer som även idag är aktiva i klubben. Han berättade även en hel del roliga episoder. Bildspelet visade bilder från då till nu, vilket lockade fram en hel del skratt. Det har hänt en del sen ljuva 70-talet. Bildspelet hade Christer, Jan-Olof och Lennart Jakobsson fixat, De här herrarna har varit med länge i klubben.
40 årsjubileum bildvisning

Efter bildvisningen var det dags för god mat, efterföljande dessert, dryck och mycket prat. I samband med maten, avtackades Christer Ingsén ordentligt, han avgick i år som ordförande. Christer är en av de som var med och startade klubben för 40 år sedan. Christer har suttit i styrelsen i alla år som klubben funnits. Först som sekreterare och nu de senaste 10 åren som ordförande. Vår nye ordförande Tomas Andersson höll ett avtackningstal till Christer samt överlämnde ett presentkort på ett ballongäventyr.
Kvällen avslutades långt efter midnatt. Då hade vi hunnit med lottdragning, prat, skratt och lite musik. Ett stort tack till festkommiten, ingen nämnd och ingen glömd. Ni har gjort ett fantastiskt jobb. Ett stort Tack till Er alla som kom på festen! Det är ni och festfixarna som ordnade en lyckad kväll.

40 årsjubileum Tomas tal40 årsjubileum Christer paket40 årsjubileum Daniel o Stefan40 årsjubileum Adam o Anders

Fler bilder från festen finns, klicka på länken fotoalbum i menyn.

DYKKALENDER & LUFTFYLLNING

Dykkalender och jourlista för luftfyllning, finns nu upplagd på hemsidan. Kika här: Kalender.

MARIESTADS DK ANORDNAR DYKPUB

Mariestads Dykarklubb inbjuder oss till Dykpub lördagen den 14 april kl. 18.00. De som är inbjudna är dykklubbarna som ingår i Skaraborgsdyk. För mer info, läs här: Inbjudan MDK dykpub 2012.
OBS! Anmälan sker till: Anne Larsson. Skriv MDK Dykpub i ämnesraden. Ange i mailet om du har några matallergier. Sista anmälan 1 april.
Anne samlar ihop våra anmälningar, som hon skickar till Daniel Larsson, MDK. I inbjudan står det att man ska maila Daniel L, det avser den samlade anmälan för GDK.
MDK utlyser en tävling om att ta fram en gemensam logga för Skaraborgsdyk. Vill du tävla? Bidragen skickas till Daniel Larsson MDK, senast onsdag 11 april. Det är inte klubbarna som tävlar, utan det är en individuell tävling.

ÅRSMÖTET AVKLARAT

Götene Dykarklubb har haft årsmöte, torsdagen den 23 februari. 20-talet glada medlemmar samlades i Götene för årsmöte med efterföljande fika. Klubben bjöd på smörgåstårta och kaffe.
Christer Ingsén som är en av de som var med och startade klubben för 40 år sedan. Christer aviserade, innan årsmötet, att han vill avgå som ordförande. Christer har suttit i styrelsen i alla år som klubben funnits. Först som sekreterare och nu de senaste 10 åren som ordförande.
Christer avtackades i slutet av mötet för sitt stora och långa styrelseuppdrag i klubben. Avtackningen blev av det enklare slaget nu, Göran överlämnade en blomma. Christer ska avtackas ordentligt på klubbens 40-års jubileumfest i slutet av mars. Vi hoppas att Christer fortsätter med samma engagemang, ett bra tag framöver.

årsmöte 2012 göran christerårsmöte 2012 tomas christer

Göran och Christer                     Tomas och Christer.

Tomas Andersson, tidigare vice ordförande, tar nu över ordförandeklubban och har lovat att driva klubben framåt med sin entusiasm och positiva anda. Tomas har funnits i klubben länge, han utbildade sig till instruktör redan 2001, då med fler års dykerfarenhet i bagaget.
Till sin hjälp så har han förutom övriga styrelsen, Anne Larsson som valdes in som vice ordförande, pressombud samt webansvarig. Anne har inte tidigare suttit i GDK:s styrelse, men är en engagerad tjej som tog sitt dykcert i klubben för 2 år sedan. Styrelsen i övrigt är i stort sett oförändrad, de som poster som skulle väljas i år blev omval, förutom att Anders Rotzén valdes in i valberedningen. För dig som är nyfiken så finns mer information under meny Styrelse.

I år bjöd årsmötet på en liten överraskning. Per Edlund, Tomas Andersson och Daniel Persson fick SSDF (Svenska sportdykarförbundet) förtjänsttecken i brons. Jan-Olof Flink delade ut diplomen och förtjänsttecknet. Per, Tomas och Daniel fick utmärkelsen för att de är värdefulla för klubben (GDK är SSDF-ansluten klubb). De har gjort stora insatser för klubben, delvis som instruktörer men även att de drivit klubben framåt när det gäller klubbanda, engagemang, positivism, inspiration och materialförvaltning.

årsmöte 2012 förtjänsttecken bronsårsmöte 2012 diplom förtjänsttecken brons

Jan-Olof Flink, Tomas Andersson, Per Edlund, Daniel Persson

Bronsmärket är det första förtjänstmärket man kan belönas med, om man varit till stor betydelse för klubben i minst 8 år. Klubben ansöker hos SSDF om att få dela ut det till den person som klubben anser vara värdefull. Det finns ytterligare två förtjänsttecken som man kan belöna värdefulla medlemmar med. Det är silver som är för 15 år och guld för 25 år. Vi hoppas nu att alla 3 känner sig motiverade att fortsätta i samma anda, så att klubben kan belöna dem ytterligare.

ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2012

Klicka här för att läsa: Årsmotesprotokoll 2012.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011

Vad gjorde vi förra året? Läs här:Verksamhetsberättelse 2011.

EXTRA BADHUSTID

Söndagen den 18 mars 10.30 – 12.00 har klubben bokat bassängen och personalrummet i Götene Badhus. Personalrummet är bokat för de som ska på läkarundersökning. Bassängen finns tillgänglig för de som vill prova utrustning. De som går 1* kurs får endast fridyka. Om inget annat är
överenskommet med instruktörerna Per, Tomas, Daniel, Flink. Välkommen!

FISHING UNDER ICE

Isdyk i liten annorlunda variant. Upp-och-ner: Fishing under ice.

JUBILEUMSFEST 24 MARS

Skumpa o mask 2011Klubben firar i år 40-års jubileum, en sådan viktig händelse ska naturligtvis firas ordentligt med en fest för klubbens medlemmar och deras respektive. Jubileumsfesten är lördagen den 24 mars kl 18.00 i Folkets hus, Lidköping. Vi håller till i Gillestugan och adressen är Stenportsgatan 17. Festen kostar 210 kr/person. Program och vad som ingår ser du här 2012 årsinfo. Anmäl dig senast den 20 februari.
Anmälan sker i 2 steg, dels ska du betala in till klubbens bankgiro 863-0030 (skriv vem det är ifrån samt att det avser 40-årsjubileet), dels ska du maila till webmaster@gotenedyk.se. I mailet anger du att du betalat in till festen samt för vilka anmälan avser. Anmälan bekräftas när inbetalning skett.
Har du några matallergier som vi behöver anpassa maten efter?
Kontakta Evalott Johansson via mail johanssonevalott@gmail.com eller telefon 073-919 60 05. Senast den 20 februari.

ÅRSMÖTE 23 FEBRUARI

ÅrsmötesklubbaAlla medlemmar är välkomna på årsmötet. Den här gången hålls årsmötet i Vantec System AB:s lokaler som ligger på Alsborsgatan 10 i Götene (PG:s jobb). Mötet startar kl 18.30. Klubben bjuder på smörgåstårta. Anmäl dig via mail till webmaster@gotenedyk.se senast den 20 februari.
Vid anmälan ange vem du är som kommer samt ev. matallergier.
Årsmötet är kostnadsfritt.
Dagordning: Dagordning 2012.
Stadgenliga val Stadgenliga val 2012.

ÅRSUTSKICK 2012

Årets utskick via posten: 2012 Årsinfo.

PROVA PÅ FRIDYKNING 13 FEBRUARI

Vill du prova på fridykning?
Götenedykarklubb har en ”prova-på” förmiddag i Götene Badhus, måndagen den 13/2 (sportlovet) mellan 10.00 och 12.00. Välkommen!

KVÄLLSTID I BASSÄNGEN

Måndagen den 13 februari har vi följande bassängtider.
Inga kurser den här måndagen pga. sportlov.
19:00-20:00 Fridykning
20:00-22:00 Fri bassängtid för de som vill prova utrustning.
De som går 1* kurs får endast fridyka. Om inget annat är överenskommet med instruktörerna Per, Tomas, Daniel, Flink. Fika efter dyket? Den här gången får ni ta med eget fika. Välkomna!

VATTENKOKARE

Nu finns en vattenkokare i klubblokalen, som komplement till kaffebryggaren. Vattenkokaren är inte den snabbaste i världen men den funkar. Pulverkaffe och te finns. Fritt att använda när ni är o lokalen. Säg till om något tar slut.

TRYCKKAMMARBESÖK 12 JANUARI

Den 12 januari åkte ytterligare ett gäng glada dykare till Tryckkammaren på Östra Sjukhuset, Göteborg. Denna gång var det 4 st från GDK samt 8 st från MDK som var på tryckkammarbesök. GDK anordnade resan, när vi inte fyllde upp platserna själva, så blev MDK inbjudna att hänga med.
MDK:s Thomas Forsell filmade turen i tryckkammaren.
Här är filmen på de kväveberusade dykarna: Tryckkammare 2012.

INFORMATION VIA MAIL

I november skickade jag ut ett testmail från Götene Dykarklubbs infomail (klubbinfo@gotenedyk.se). Testmailet skickas ut av två anledningar, dels vill vi ha en aktuell lista med era mailadresser dels vill vi veta om ni fortfarande vill ha information från GDK.
Många ha svarat men nu är det några adresser kvar. Till er som inte svarat, så jag mailar er från min hemmailadress. Adresser som ser ut som klubbinfomailen kan fastna i skräppostfiltret.
Svara på mailet från min mail (a.larsson307@telia.com) före den 31 januari 2012, så vi vet om ni finns och vill ha info från GDK. Tack för hjälpen!
PS. Inget svar = ni tas bort från klubbinfomailen.

BADHUSTIDER VÅREN 2012

Extra tider, fritt för alla medlemmar att utnyttja.
Tänk på att inte dyka ensam. Se badkalender.

NYBÖRJARKURS I SPORTDYKNING

Kursen startar igen måndag den 9 januari 2012. Mer info finns under kurser i menyn.

SPÄNNANDE 2012

Nytt spännande år står framför oss. Vad händer under 2012?
Här är ett litet ”smakprov” på vad som sker: 40-års jubileum. Årsmöte. Ny dykkalender. Dykvecka. Nya certifierade elever osv.