Dykplatser – text

Några av de dykplatser som klubben brukar besöka. Kom gärna med tips om fler. Sidan uppdateras kontinuerligt.

VÄTTERN

Granvik

Norr om Karlsborg.  Lätt att ta sig i från brygga, lite klurigare att ta sig upp. Avlastning sker nära dykplatsen.
Grus, gräs och brygga. Bra plats att lägga i båt.
Toalett finns inte.

GULLMAREN

Alsbäck

Riktigt bra dyk utefter sand/lerbotten med allt djurliv detta erbjuder.  Man bör ha relativt bra avvägning för att inte röra upp botten allt för mycket. Man går rätt ut ifrån bryggan & väljer vilket djup man vill maxa på & sen så vänder man & går snett uppåt. Då kommer man på en stenhäll som går upp till 5-10 meter där det oftast finns massvis med växter & djurliv.
Dykplatsen är för närvarande stäng för dykning.

Fossens Camping

Lätt att ta sig i och upp. Liten sandstrand som man går i o upp ifrån.  Bra vägg med olika nivåer. Relativt lättdykt o bra för dykare som har lite koll på avvägningen. Inte så mkt djurliv men miljön är en upplevelse. Botten sägs vara på 40-60 m. Vägg åt både höger och vänster. Utedass finns bakom dungen. Fikabord finns. Det kostar 50 kr/bil att åka in på campingen.

Gåseklåvan

En spricka i berget som formar ett V lodrät vägg som går ner till 80m djup.  Båtdyk. Ligger strax söder om Fossens Camping.

Hällebäck

Lätt att ta sig i och upp. Brygga med stege.
Bra dyk med vägg, stenrammel, varierande natur och bra djurliv.
WC finns. P-plats nära brygga. Avlastning av dykgrejer vid havet.

Jordfall

Lätt att ta sig i och upp. Strand.
Bra dyk med vägg, stenrammel, varierande natur och bra djurliv.  WC finns. P-plats nära avlastning, kostar 60 kr per bil.

 Lysekils badplats, Pinneviken

Info om platsen saknas.

Lysekil, Brygga D

Vrak (mest en plåthög nu). Får bara dykas på när det inte är båtsäsong. Se även info här: Brygga D.

Lysekil, Brygga C.

Vrak MAXI 77 segelbåt. Får bara dykas på när det inte är båtsäsong.

Lysekil, Släggö

Lätt att ta sig i och upp. Brygga med dykstege. Bra dyk med vägg, stenrammel, varierande natur och rikt djurliv. WC finns. P-plats nära brygga. (P-avgift, 4 tim parkering på sommaren). Möjlighet till att fylla luft och nitrox finns hos Dive Team.

Ormestad

Bra väggdyk med flera olika nivåer och rikt djurliv. Djupt. Rekommenderas för vana och erfarna dykare. Ligger i en båthamn som är bommad, man kan få låna nyckeln till bommen, om man pratar med bonden som bor strax innan. Det kostar 50:-/bil att åka ner & få tillgång till parkerimgen innanför bommen.

Skår

Lätt att ta sig i och upp. Strand. Bra dyk med vägg, stenrammel, varierande natur och bra djurliv. WC finns. P-plats nära avlastning.