Information om Götene Dykarklubb (kort version)

Klubben består av ca 75 medlemmar, varav ca 50 aktiva dykare (35 sportdykare, 15 fridykare). Vi sysslar både med sportdykning och fridykning.

Sportdykning

Vår klubb anordnar utbildningar varje år. Vi har nybörjarkurser – 1 stjärnig dykare samt fortsättningskurser – 2 och 3 stjärnig dykare. Utöver detta utbildar vi torrdräktsdykare, nitrox, isdyk, marinbiologi, vrakdyk med mera.
Kurserna hålls av klubbens egna instruktörer.
Läs mer om våra utbildningar i menyn ”Sportdykning” ovan.

Vid utövning av sportdykning har man vad vi kallar ”stor utrustning”. I den ingår flaska (luft), regulator, väst/BCD/vinge, våt- eller torrdräkt, fenor, kniv och cyklop/mask. GDK äger ett antal kompletta utrustningar som används främst i nybörjarutbildningen. Utrustningen går även att hyra och hyrs ut till klubbens medlemmar.
Klubben äger även en kompressorer för luftfyllning av flaskor och en båt på trailer som gör att vi kan dyka i stort sett var som helst.
Klubben ordnar dagsutflykter ungefär varannan helg under sommarhalvåret samt några dykhelger. Dykmålen ligger för det mesta vid Västkusten.

Fridykning

Fridykarutbildningen är en del av klubbverksamheten.
Fridykningen riktar sig till dig som vill öka din vattenvana och vill lära dig ”snorkla”. Enda kravet vi har är att du är simkunnig.
Fridykningen är för alla oavsett ålder. I dagsläget är det blandade åldrar på träningarna men de flesta fridykarna är barn eller ungdomar.
En fridykare använder snorkel, cyklop och simfenor som utrustning.
Utrustning finns att låna av klubben.
Under hösten, vintern och våren pågår fridykarutbildning i Götene Badhus. Tider och mer info finns menyn ”Fridykning” ovan.

Undervattensrugby

Klubben hade fram till 1988 ett framgångsrikt UV-rugby lag. Under hösten 1988 slås Götene och Lidköpings UV-rugby lag ihop. Detta år blev klubbens juniorer Svenska mästare.
Kort om UV-rugby lagens framgångar:
Lagen har haft stora framgångar under 90-talet med bl.a. SM-Guld för A-laget samt för Äldre-juniorlaget 1992. Även Yngre-juniorerna tog SM-Guld 1993. I och med dessa framgångar har klubben haft med flera representanter i landslagen under åren. 3 herrar var t-ex. med i UV-rugby -VM i Colombia 1995 då Sverige blev världsmästare.

Mer info finns menyn ”UV-rugby” ovan.

Övrigt

Götene Dykarklubb är ett härligt gäng människor av alla de slag som har ett gemensamt intresse, dykning. Detta gör att vi har en bra gemenskap och vi har roligt tillsammans.
Är du intresserad av mer information om klubben och vår verksamhet? Kontakta personer i styrelsen.