GDK tog Smögen med storm den 20-23 september

Det är en underbar känsla att packa dykgrejer med mera och se fram emot 3 dagar med fantastisk dykning med trevliga och roliga människor. Torsdag kväll den 20 september styrde vi kosan mot kusten. Det blir dock inte alltid som planerat och vädret styr vi inte över men en sak är alltid säker och det är att vi har roligt.

Dykhelgen i Kungshamn/Smögen blåste helt enkelt inne. Stormbyar med vindar mellan 16-25 m/s och rejält höga vågor (våghöjd uppåt 8 meter) gjorde att helgen tillbringades mer eller mindre på land förutom ett dyk som gjordes på Smögen Dyk & Upplevelses husrev.

Vi passade på att se oss omkring och umgås på land i stället för att dyka . Ni ska veta att det är en häftig upplevelse att vara på kusten i storm.
Vi besökte badhuset Tumlaren på lördagen, så i stället för dyk blev det bubbelbad och bastu. På kvällen fixade vi en uppskattad skaldjurskväll i vår stuga på campingen.

Boendet på First Camp Solvik Kungshamn var kanon liksom de utrymmen vi fick för foga över på campingen. Båtplatsen vi fick låna hade också varit bra om vi kunnat lägga i båten.
Alla 8 dykare och 2 respektive som var med är rörande överens, bra och trevlig helg trots allt, även om dykningen saknades.

Fler bilder finns här: Kungshamn/Smögen dykhelg

Dags för helgens första och enda dyk.

Mycket havsvatten som blåst in på granncampingen.