Till minne av Mikael ”Micke” Andersson

Vår parkamrat, dykbuddie och vän har, efter en kort tids sjukdom, somnat in. Micke hade en elak variant av Malignt Melanom med ruskigt snabbt sjukdomsförlopp. Den 21 februari somnade han in alldeles för ung då han nyligen fyllde 52 år (november 2020).

Micke har varit medlem i Götene dykarklubb sen 10 år tillbaka men dykt har han gjort desto längre och på många olika ställen i världen. Hans nyfikenhet att se, lära och upptäcka saker har tagit honom till Comodo för att se varaner, Bimini för att se hammarhaj, Hawaii för Iron Man och dykning, Scapa Flow och vrakdykning, 29 vasalopp, flera cykelvasor, maraton, fallskärmshoppning och så vidare.
Micke dök mest i Gullmaren och då både med och utan kamera. Han dök allt som går att dyka som singelpaket, dubbelpaket, RB (Rebreather) och nu det sista sidemount .
Micke sa att alla saker är värda att testa en gång så på hans ”bucketlist” fanns många olika saker som att se på traktorpulling, upptäcka nya dykplatser, resa, dyka med brugd och olika idrottstävlingar som hans 30:e Vasalopp.

Det vi minns med Micke är att han alltid fanns där, hjälpte till på kurser, dykledare på utfärder, hade en hjälpande hand, ett gott råd, underfundig humor och ibland berättade han en anekdot om någon dokumentär eller bok han läst.

Micke du fattas oss och vi hedrar dig genom att fortsätta dyka, finnas till hands för våra dykbuddies, vänner och familj samt leva i nuet och göra sakerna vi drömmer om.

Götene Dykarklubb hedrar Micke genom att skänka en gåva till Hospice Gabriel i Lidköping.

Vill du skriva ett minnesord eller skänka en gåva se Familjesidan.

Familjen har läst och samtyckt till detta minnesinlägg