Nya sportdykare i klubben.

Vi har utbildat nya sportdykare i klubben. Alltid lika roligt.

Nybörjarkursen startade i mitten av januari och har pågått hela våren fram till mitten av maj. En gång i veckan har instruktörer och elever haft dyklektioner, både teoretiska och praktiska sådana.

Teoriprovet var det första testet som eleverna fick göra och sedan väntade de praktiska proven. Under två lördagar i maj har de praktiska proven utförts och eleverna har äntligen fått uppleva hur det är att dyka utomhus.

Lördagen den 4 maj åkte elever, instruktörer och medhjälpare till Granvik vid Vättern för att utföra första utedyket. Här utfördes olika övningar som bl.a. livräddning och tömma mask/cyklop. Dagen bjöd på varierande väder allt från solsken till snö.

Helgen efter, den 11 maj, åkte samma gäng plus några fler dykare till Gullmarsfjorden och Skår för att genomföra kursens avslutande dyk. Proven för dagen var bl.a. djupdyk ner till 18 meter samt att eleverna skulle planera ett dyk med sin parkamrat.
Solsken och en hel del vind var det väder som dagen erbjöd. Alla dykare på plats höll både värmen och humöret uppe. Det blev en riktigt lyckad dykdag det här också.

Det bästa med dagen var att 5 st nya dykare klarade alla proven och kan härmed certifieras. Stort grattis till er.

De elever som inte är klara har missat ett tillfälle med utedyk så förhoppningsvis är alla snart klara dykare.

Fler bilder från dagen finns i vårt galleri – Granvik och Skår