Fortsättningskurs i sportdykning 2*

2* kurs är en fortsättningskurs inom sportdykning. Kursen är uppdelad på 4 teori-tillfällen och 3 st pass med praktiska övningar. Kursen bör ha minst 5 deltagare för att vi ska starta en kurs.

Första kurstillfället är ett teoripass. Vi kommer även att planera kursdagar för teori och praktik, så vi hittar tillfällen som passar alla.

Är du intresserad av denna kurs eller har frågor och funderingar, så kontakta Daniel 0706-47 16 76 eller Tomas 0706-46 73 87

Varför ska man gå en 2* fortsättningskurs?
En 1* dykare får i princip alltid dyka med Guide eller Divemaster, om dykaren åker iväg och dyker någon annanstans (utanför klubben), både i Sverige eller utomlands. Du ökar förståelsen och erfarenheten inom dykning. Du tar det sista steget till att bli en självständig dykare. Du kan efter kursen hantera alla situationer som du kan ställas inför. Du lär dig se tecken på faror i god tid och lär dig motverka dessa. Du ökar förståelsen på hur kroppen reagerar på djup, stress, vätskebrist mm. Du lär dig och får nu dyka runt vrak som inte har en strålande bra sikt t.ex. i Vänern. Du får erfarenhet så att du säkert kan/får dyka ner till 30 meter, nattdyka, navigera mm. Du lär dig att planera dyket, dyka efter planen och planera luftförrådet.

Krav för att gå kursen samt vad lär du dig under kursen, finns att läsa om här i SSDF Normer & krav underCMAS Two Star Diver.