Nycertade 1* sportdykare

Götene Dykarklubb har även i år haft en nybörjarkurs i sportdykning under vintern/våren.
Kursen startade i januari och har pågått till i mitten av maj. Det har varit ett kurstillfälle per vecka, blandat med teori och praktik.
De 7 kursdeltagarna har kämpat på, haft skoj och lärt sig en massa.

Lördagen den 9 maj var det första utomhusdykdagen. Vi åkte till Granvik vid Vättern, där det utfördes en del övningar i vattnet och avslutades med landaktiviteten korvgrillning. Det blev en lyckad dag med fint väder.

En vecka senare var det dags för utomhusdykdag 2. Lördag den 16 maj åkte gänget ner till Gullmaren och dykplats Jordfall. Dagen till ära var det regnigt och blåsigt, inte ens en risk för sol. Elever och instruktörer kämpade på och höll humöret uppe trots vädret. Kan vara av den enkla anledningen att dykning är roligt?!
Självklart så grillades det korv, fikades och pratades dyk mellan dyken . Det är ytintervallen som i sig ger ett bra komplement till dykningen eftersom vi har roligt ihop.
De flesta elever valde att genomföra de avslutande dyken och övningarna medan några tänkte sunt och valde att avstå pga av hälsa och dagsform. De som genomförde dyken klarade uppgifterna galant och är nu certade. De avstod dyk den här dagen kommer inom kort göra sina uppdyk och även de få sina cert.

Stort grattis till er som blivit godkända på alla övningar och numera är 1* dykare. Grattis i förskott till er andra, ni kommer att fixa det ni också, det vet vi.
Tack alla elever, instruktörer, medhjälpare för den här vintern/våren.
Vi ses under och även över ytan i sommar. Dyk lugnt!

2015 års elever 2