Tryckkammarutbildning 2018

Vill du testa hur det känns att vara nere på 50 m under kontrollerade former? Ta chansen att åka med GDK på ett Tryckkammarbesök på Östra sjukhuset i Göteborg. Det utlovas en mycket rolig och lärorik kväll, du kommer inte ångra att du följer med.
Tryckkammarbesök torsdag den 25 januari med start kl 18.00 och vi är färdiga ca 20.30. Besöket blir av om vi är minst 8 personer och är max 12 personer.

Dessa krav har Östra sjukhuset vid provtryckning i deras tryckkammare:

  • Det kostar 400:- per person (100:- om man ej går in i kammaren). Vi kan bara ta emot kontant betalning då kassan är stängd kvällstid, kvitton skickas i efterhand.
  • ALLA som går in i kammaren har certifikat med sig.
  • ALLA som går in i kammaren är fyllda 18 år.
  • ALLA är säkra på tryckutjämning och kan enkelt tryckutjämna vid dykning.

Efter avslutad tur i tryckkammaren, som tar totalt ca 35 min (dyktid), så blir det fika (smörgås, dryck och frukt) samt föreläsning om dyksäkerhet och dykerimedicin. Vi måste vara kvar minst en timme efter tryckkammaren så att de ser att alla mår bra.

Mer information om besöket i Tryckkammaren finns här:
Inför utbildning i tryckkammare.

För anmälan maila Anne Larsson på anmalan@gotenedyk.se.
Skriv Tryckkammare 2018 i ämnesraden.
Vid anmälan ange: ditt namn, ditt personnummer (10 siffror) och varifrån du åker (info för samåkning).
Sista dag för anmälan är den 10 januari.

Medlemsbeviset från SSDF kan vara bra att ta med (försäkring ingår i medlemskapet) eller annat försäkringsbevis t.ex. DAN-försäkring. Ta även med dykdator och/eller bottomtimer (inget krav, bra för att framtida dyk).

Tänk på att du inte ska dyka dagen innan, inte dyka dagen efter samt om du dyker på helgen efter så är det max 2 st. lugna dyk som gäller. Flyg dagen efter en tryckkammarutbildning, är samma som med dyk, inget som du ska göra. Håll dig på marken och ta det lugnt. Läs mer om krav i filen ”Inför utbildning i tryckkammare”.

MDK:s Thomas Forsell filmade turen i tryckkammaren när vi var där januari 2012. Här är filmen på de kväveberusade dykarna: Tryckkammare 2012.