Så här var Dyk-Leif augusti 2019

Så var det äntligen dags för helgen som varit planerad och bokad i evigheter (ja i alla fall sedan mars i år). Det vi såg fram emot var fina augustidagar med fantastisk dykning, god mat, nykokta havskräftor och goa människor, alltså en vanlig helg hos Dyk-Leif i Hamburgsund. Dyk-Leif som ända sedan 1975 anordnar utfärder till Väderöarna.

Den andra fredagen i augusti samlades vi på boendet hos Dyk-Leif, solen sken och det var en fin kväll så vi gick ner till Hjalmars restaurang vid havet och där fick vi ett långbord på uteserveringen. Där åt och drack vi gott innan vi återvände till boendet för en god natts sömn.

Lördagsmorgonen startade med en snabb titt på vädret utanför fönstret och det visade sig vara både regn och blåst alltså riktigt busväder … brrr.

Vi gick igenom och packade alla våra dykgrejer vi behövde för dagen och sedan lastade dem på bilarna. Därefter vankades det en rejäl frukost och när alla hade käkat var det dags för dykgenomgång.

Eftersom vädret inte visade sig från sin bästa sida blev det dykning i skärgården utanför Hamburgsund. Riktigt fin dykning här också och mycket att se med mycket fina formationer och mycket djurliv.

Det som är lyxigt med utfärder som denna är förutom bra dykning att kunna ta på sig all utrustning  på däck och sedan bara ta ett stort kliv ut i det blå. När vi dykt klart kom båten riktigt nära och hämtade upp oss. Tryggt, säkert och minsta möjliga ansträngning.

Mellan dyken la Anders, skeppare och ägare av Dyk-Leif, till med båten på en ö och där serverades den goda thaiinspirerade lunch som Dyk-Leif är kända för. Efter lunchen serverades kaffe och nybakad sockerkaka.

När vi kommit i land efter dagens andra dyk var det ett par timmar mellan det att vi hängt grejerna på tork tills dess att det var dags för middag. Några passande på att gå en promenad medan andra bastade, vilade eller satt och pratade på boendet. Kvällens middag var nykokta havskräftor i stora lass och efter det kladdkaka och kaffe. Mumsigt.

Söndagen blev en upprepning på lördagen med blåst, regn och fantastisk dykning. När vi kom i hamn igen så var dykhelgen till ända och det vara dags att åka hem.

Alla som var med på resan var jättenöjda med evenemanget och vi kommer att åka tillbaka och då hoppas vi på bättre väder så att vi får komma ändå ut till Väderöarna.

Fler bilder finns här: Dyk-Leif 2019