Vi har utbildat 6 st nya dykare

Nu har årets elever genomfört sina avslutande dyk och de har klarat alla prov för att få sina första dykarcertifikat. De kan nu titulera sig dykare.

Nybörjarkursen startade i mitten av januari och har pågått hela våren fram till mitten av maj. En gång i veckan har instruktörer och elever haft dyklektioner, både teoretiska och praktiska sådana.
Teoriprovet var det första testet som eleverna fick göra och sedan väntade de praktiska proven. Under två lördagar i maj har de praktiska proven utförts och eleverna har äntligen fått uppleva hur det är att dyka utomhus.

Lördagen den 7 maj åkte elever, instruktörer och medhjälpare till Granvik vid Vättern för att utföra första utedyket. Här utfördes olika övningar som bl.a. livräddning och tömma mask/cyklop. Dagen bjöd på strålande solsken och ett för årstiden varmt Vättervatten. Efter dyket grillades det korv, som alla glupskt mumsade i sig. Som vanligt pratades det även en del dyk, särskilt då dagens dyk och upplevelser, Frågorna blev många som t.ex. hur var det att dyka i ”riktigt” vatten? såg ni något skoj? hur gick övningarna?

Helgen efter, den 14 maj, åkte samma gäng plus några fler dykare till Gullmarsfjorden och Fossens Camping för att genomföra kursens avslutande dyk. Proven för dagen var bl.a. djupdyk ner till 18 meter samt att eleverna skulle planera ett dyk med sin parkamrat.
Gråmulet, kall vind och kanske lite duggregn var det väder som dagen erbjöd. Alla dykare på plats höll både värmen och humöret uppe. Det blev en riktigt lyckad dykdag det här också. Det bästa med dagen var att 6 st nya dykare certifierades.

Fler bilder från dagen finns i vårt galleri, klicka här för att komma dit.