Lyckad dykpub med kanonbra föreläsning

GDK anordnade Skaraborgsk dykpub nu i lördags, den 21  maj.
Det blev bra uppslutning med ca 30 st dykare och respektive från alla de inbjudna klubbarna Mariestad, Lidköping, Skövde och självklart Götene.
Kvällen började med mingel och därefter vad det dags att sätta sig till bords. Maten för kvällen var en kallskuren buffé som smakade mycket bra.
Kvällens höjdpunkt skedde efter middagen då Petter Johanson kom och höll föredrag om Expedition Bjurälven, där han själv är en av deltagarna. Expedition Bjurälven är grottdykning och utforskning av grotta. Tänk att vi i Sverige håller på med sånt på hemmaplan!
Petter berättade att de började utforska Bjurälven för snart tio år sedan. Utforskningen kan bara ske på vintertid eftersom det är mindre vattenflöden då. Vattentemperaturen är ca 0-1°C och den första öppningen man ska ta sig igenom är ca 40 cm hög. Grottan innehåller även delar som är torrlagda, där kan man få upp värmen genom att dricka varma drycker och röra på sig i den ”varma” 4° luften. Petter visade även bilder och film från årets expedition samt att han hade med den utrustning som han använder. Svårt att återberätta med alla detaljer och episoder, föredraget summeras enklast (och kortast) att det var riktigt bra och intressant,
Efter fördraget var det dags för kaffe och/eller annan dryck och mer dyksnack.

Bilder från kvällen finns här: bilder dykpub